Merdan Yanardağ Mersin'de okuyucularıyla buluştu

CNR Fuarcılık tarafından düzenlenen mersin Kitap Fuarı çeşitli etkinliklerle açıldı. 26 Kasım Cumartesi günü açılan fuar, 4 Aralık Pazar günü sona erecek. Fuara 100’ün üzerinde yayınevi katılıyor. ABC Gazetesi Genel...

CNR Fuarcılık tarafından düzenlenen mersin Kitap Fuarı çeşitli etkinliklerle açıldı. 26 Kasım Cumartesi günü açılan fuar, 4 Aralık Pazar günü sona erecek. Fuara 100’ün üzerinde yayınevi katılıyor. ABC Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, 27 Kasım Pazar günü 13.00-14.00 arasında "Türkiye Nereye Gidiyor?" konulu söyleşide Türkiye'ni siyasi gündemi hakkında konuştu.

Söyleşide Türkiye'de bugün gericiliğe karşı yürütülen aydınlanma laiklik mücadelesinin 1.000 yıllık bir derinliği olduğunu anlatan Merdan Yanardağ, "Bugün özgürlük ve demokrasi mücadelesinin eksenini laiklik karşısında alınacak tutum belirlemektedir" dedi. Türkiye'nin, İslamın halen devam eden karanlık Orçağıını başlatan İmam Gazali öğretisini Cumhuriyet ile aşmayı denediğini, ancak 60 yıllık karşı devrim sürecinin sonunda bu atılımın boğulmak istendiğini belirten Yanardağ, "Umutsuzluğa düşmeye gerek yok, bu toprakların ilerici birikimi gericiliğe geçit vermeyecek kadar büyüktür. İbni Rüşd'lerden, Jöntürkler'den, Kuvai Milliyecilerden, Mahir ve Denizler'den, Behice Boran'lardan devraldığımız miras bize fazasıyla yetecektir" dedi.

Konferansın akışı içinde salonun tamamen dolduğu ve izleyicilerinin fazlasıyla etkilendiğinin görüldüğü söyleşinin ardından okuyucuları ile buluşan Merdan Yanardağ, kitaplarını imzaladı. Siyah beyaz Yayınevi'nin standındaki imza etkinliğinde, okurların Yanardağ'a kitap imzalatmak için kuyruk oluşturdukları gözlendi..

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

ABC Kitap Haberleri

Her insan öldürür sevdiğini!
Polisiye edebiyat mercek altında
Bülent Arınç’ın yeni kitabı
Nadir Kitap ve kitantik’e erişim engeli
Demirtaş'ın Leylan'ı şimdi D&R raflarında