Merdan Yanardağ: "Mevcut iktidar 20 senedir dürüst bir seçim yapmıyor"

AKP'nin seçim öncesi kumpas planlarıyla ilgili ortaya atılan iddialar ve sosyal medyada dolaşıma sokulan protokol metni, tartışmalara neden oldu. TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın sert eleştirileriyle birlikte, seçimler öncesindeki siyasi gerginliklerin arttığı gözlemleniyor.

Yerel seçimlere az bir süre kala, AKP'nin kumpas planlarını devreye soktuğu iddiaları gündemde. Sosyal medyada dolaşıma sokulan bir protokol metni, CHP ve DEM Parti arasında imzalandığı öne sürülerek tartışmalara yol açtı. İmza sahipleri, metinde yer alan imzaların kendilerine ait olmadığını belirterek bu iddiaları reddetti.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, söz konusu protokolün kumpas olduğunu ve imzaların düzmece olduğunu sert bir şekilde eleştirdi. Yanardağ, AKP'nin geçmiş seçimlerde de şaibeli yöntemler kullandığını ve halk iradesini manipüle ettiğini dile getirdi. AKP'nin iktidara gelmesinin temel hedefinin rejimi değiştirmek olduğunu ve Cumhuriyet'in imhasını amaçladığını öne sürdü.

MERDAN YANARDAĞ: "20  YILDIR SEÇİMLER ŞAİBELİ"

Yanardağ 2007 sonrası yapılan seçimlerin şaibeli olduğunu söyleyerek, "AKP ve mevcut iktidar 20 senedir dürüst bir seçim yapmıyor. Halk iradesini iki yüzlülükle sahtekarlıkla el koyma, yönlendirmek içi kullanıyor bu şekilleri. 14-28 Mayıs seçimlerinde CHP genel Başkanı’nı Kandil’de gösteren montaj bir video yayınladılar. Bunun böyle olduğu Recep Tayyip Erdoğan itiraf etti. " ifadelerini kullandı.

AKP’nin rejimi değişiklik yapmak için iktidara geldiği değerlendirmesini yapan Yanardağ, "AKP esas olarak rejimi değişiklik yapmak için iktidara geldiği için Cumhuriyetle kavgalı yasadışı amaçları olan bir partidir. Nedir yasadışı amaçlar: Cumhuriyetin imhasıdır. Laikliğe karşı faaliyetlerin odağı olmasından dolayı AYM’de mahkum olmuş bir partiden söz ediyoruz" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.