Merdan Yanardağ'dan Cumhuriyet operasyonuna ve o açıklamaya sert tepki

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Cumhuriyet gazetesi ve gazete yönetimine yönelik operasyonu ve gözaltılara tepkiler büyüyor. AKP'nin kendi darbesini yaptığını vurgulayan Yanardağ, Alev Coşkun'un operasyon hakkındaki...

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Cumhuriyet gazetesi ve gazete yönetimine yönelik operasyonu ve gözaltılara tepkiler büyüyor. AKP'nin kendi darbesini yaptığını vurgulayan Yanardağ, Alev Coşkun'un operasyon hakkındaki açıklamasına da tepki gösterdi.

AKP iktidarının yıllarca Cumhuriyet gazetesi ve yazarlarına karşı "Kürt sorununun çözümünün önünde engel. Ulusalcı takımı" diyerek hedef gösterdiğini ve yazarlarını tutuklattığını hatırlatan Yanardağ, gazetenin dinci yapılanmaya karşı yayın yaptığı için de AKP'nin hedefinde olduğuna dikkat çekti. 

Cumhuriyet'e yönelik operasyonun sıradan bir operasyon olmadığını ve bu sınırın da aşılması halinde ülkeyi tehlikeli günlerin beklediğini söyleyen Merdan Yanardağ "Bu saldırı püskürtülemezse ülke geri dönüşü olmayan bir yola girecek.." dedi.

Merdan Yanardağ'ın açıklamaları şöyle:

"Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyon, AKP iktidarının dinci faşist bir dikta kurma yolundaki en önemli adımlarından biridir. Kınıyorum."

"Cumhuriyet gazetesine yapılan baskına, gazeteci arkadaşlarımızın gözaltına alınmasına hep birlikte karşı koymalıyız. Bu dinci faşizmdir."

"BU TUTUM GERİCİ İKTİDARI HİÇ TANIMAMAKTIR"

"Alev Coşkun, Cumhuriyet'in kendilerine verilmesini istemiş. Bu tutum, sadece yanlış değil, gerici iktidarı hiç tanımamaktır.. Ahmaklıktır."

"Cumhuriyet''in hem Cemaate hem de PKK'ya karşı olduğunu bu ülkede herkes bilir. Gazete kumpasın hedefiydi. Bu nasıl sahtekarlıktır."

"Cumhuriyet gazetesi opersyonu sıradan bir saldırı değildir. Bu saldırı püskürtülemezse ülke geri dönüşü olmayan bir yola girecek.."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomotiv Haberleri

Bu dönemde benzer fırsat karşımıza çıkmaz! Togg bu kampanya ile hızla satacak!
Honda Mayıs motosiklet fiyatları duyuruldu: Yaz ile talepler fırlayacak!
Sevindirici haber! Artık Türkiye'de Fiat Egea fiyatına 7 kişilik SUV model bulunuyor!
Sıfır araçların fiyatları üzerindeki artışlar kontrol altına alınacak!
Toyota Corolla Cross Hibrit'te önemli fiyat düşüşü: Faiz oranları yarı yarıya az