Merdan Yanardağ’dan kendisini tehdit eden MHP’li Yalçın’a yanıt: Vız gelir!

TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni, gazeteci Merdan Yanardağ, kendisini tehdit eden Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’a yanıt verdi. Yanardağ, “Bu tehditlere boyun eğeceğimizi sanan varsa yanılıyor, vız gelir” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ı “akıllı ol” diyerek tehdit etti. Yanardağ’ın MHP’ye yönelttiği “Soğuk Savaş dönemi partisi” eleştirilerine karşı “Akıllı ol. Senin için de bir Molla Kasım mutlaka vardır” sözleriyle Yanardağ’ı hedef gösterdi.

Yanardağ, kendisini tehdit eden Yalçın’a kendi yazdığı “MHP Değişti mi? Ülkücü hareketin analitik tarihi” isimli kitabını örnek vererek şöyle yanıt verdi:

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, yalana ve yanlışa dayalı bir dizi -güya-eleştiri yönelterek hakaretler savurup beni tehdit etmiş. Öncelikle belirteyim, bu tehditlere boyun eğeceğimizi sanan varsa yanılıyor, vız gelir. Kendi parti tarihini bile bilmediği alaşılan Semih Yalçın, bizi cehaletle suçlamış, iyi mi! MHP’ye Soğuk Savaş dönemi partisi dememe de çok alınmış. Belirteyim, Milliyetçi Hareket Partisi hakkında yapılan en kapsamlı araştırma/ inceleme kitaplarından (647 syf.) birinin yazarıyım. Yani tespitim doğru.

 

Çünkü; Devlet Bahçeli dönemiyle birlikte, lakin daha çok 28 Şubat sürecinin ardından devletin Milli Güvenlik Siyaset Belgesi yeniden oluşturulunca, Milliyetçi Hareket Partisi Soğuk Savaş dönemi örgütlenmesi, yani bir operasyon aygıtı olmaktan çıkmaya yöneldi. Bir ölçüde başardı da.. MHP, 28 Şubat’ın ardından, özellikle 1999’dan itibaren merkez sağa yaklaşarak radikal milliyetçi bir siyasi harekete dönüşmeye başladı. Ecevit’in liderliğinde kurulan DSP-ANAP-MHP koalisyonu (57. Hükümet) bu döneme denk gelir. Bugün İyi Parti’yi oluşturan kadrolar partideydi. S.Yalçın’ın milliyetçilik konusunda biraz okumasını tavsiye ederim. Kavmiyetçilik ile modernite ve milliyetçilik arasındaki tarihsel, sosyolojik ve siyasal farktan pek haberi yok. Asıl konuya gelirsek; Milliyetçi Hareket Partisi 2015’ten sonra yeniden değişmeye, eski kimliğine dönmeye başladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.