Merih Demiral'ın 'Bozkurt' İşareti Almanya'yı Karıştırdı!

Merih Demiral'ın bir maçta 'Bozkurt' işareti yapması sonucunda UEFA'dan aldığı ceza da gündemde kalmıştı. Almanya'daki yuva ve okullarda gürültü yapan çocukları uyarmak için kullanılan ve 'Bozkurt' işaretine benzeyen 'Sessiz tilki' uyarısı yasaklandı. İşte detaylar...

Almanya'nın Bremen şehrinde, okullarda gürültü yapan çocukları uyarmak için kullanılan ve yıllardır kullanılagelen "Sessiz tilki" işareti, 'Bozkurt' işaretine benzerliği gerekçesiyle yasaklandı. Öğretmenlerin çocukları uyarmak için kullandığı bu işaretin artık modern olmadığı ve 'Bozkurt' işaretiyle karışabileceği belirtilerek Bremen eyaletinde kullanımının sonlandırılması kararı alındı.

Bremenli Alman ailelerin uzun süredir bu işaretin kaldırılması talepleri üzerine alınan karar, Almanya genelinde geniş çaplı tartışmalara yol açtı. Almanya Öğretmenler Birliği Başkanı Stefan Düll, öğretmenleri daha duyarlı olmaya çağırarak, çocukları sessiz olmaya teşvik etmek için alternatif yöntemlerin de bulunduğunu vurguladı.

Öte yandan, A Milli Takım oyuncusu Merih Demiral'ın bir maçta 'Bozkurt' işareti yapması sonucunda UEFA'dan aldığı ceza da gündemde kalmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.