'Merkel Türkiye konusunda yanlış anlaşıldı'

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in ''Türkiye’nin AB’yle üyelik görüşmelerinde yeni müzakere başlıkların açılmasına karşı olduğu’ iddiası yalanlandı. Merkel’in partisinden bir kaynak, başbakanın sözlerinin yanlış...

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in ''Türkiye’nin AB’yle üyelik görüşmelerinde yeni müzakere başlıkların açılmasına karşı olduğu’ iddiası yalanlandı. Merkel’in partisinden bir kaynak, başbakanın sözlerinin yanlış yansıtıldığını savundu.

BILD İDDİASI NEYDİ?

Almanya’nın en çok satan gazetelerinden Bild, Merkel’in dün partisi Hristiyan Demokratlarla yaptığı toplantıda ''Türkiye’yle yeni başlık açılmasına karşı olduğunu ve bunun seçmenlere anlatılması gerektiğini’ söylediğini yazmıştı. Almanya AB’nin itici gücüyken, Bild de Merkel’in bu sözlerinin Türkiye’yle görüşmelerin ''fiilen’ bittiği anlamına geldiğini belirtmişti.

MERKEL ESASINDA NE DEMİŞ?

Ancak Merkel’in partisinden üst düzey bir yetkilinin Reuters’a yaptığı açıklamaya göre, Bild’in haberi doğru değil. Yetkiliye göre konuşma şöyle gelişti: Toplantıda bir vekil Merkel’e, Türkiye’yle AB arasındaki görüşmelerin ne olacağını sordu. Merkel de, mevcut durumu anlatarak ''şu an zaten yeni bir müzakere başlığının açılmasının planlanmadığını ve bu konuda harekete geçmeye gerek görmediğini’ söyleyerek kamuoyunca bilinen pozisyonunu yineledi.

''SADECE BİR DEĞERLENDİRME YAPTI’

Yetkili Merkel’in sözleri hakkında, “Yeni bir girişimden çok bir değerlendirmeydi. Bir vekilin, seçim bölgelerinden Türkiye konusunda ne demeleri gerektiğine dair sorusunu yanıtlıyordu'' dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Ateşkes Müzakerelerinde ABD, Hamas'ı Suçladı: Rehinelerin Serbest Bırakılması Belirsizliği Sürüyor
Rusya, Şeker İhracatını Geçici Olarak Yasakladı:Gıda Piyasasındaki Dengenin Korunması Hedefleniyor
Kolombiya, İsrail ile Diplomatik İlişkileri Kesiyor: Gazze Saldırılarına Tepki
Hamas, İsrail'in Teklifine Yazılı Yanıt Verecek: Müzakereler Kahire'de Devam Ediyor
Havadan Atılan İnsani Yardım Kutuları Felakete Yol Açtı: Gazze'de Ölü ve Yaralılar Var