Merkel'den İran açıklaması

Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Merkezi'nde gazetecilere açıklamada bulunan Merkel, ABD'nin kararını 'üzüntü ve endişeyle karşıladıklarını' ifade etti.İran'ın da gelecekte kendine düşen sorumlulukları yerine getirip...

Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Merkezi'nde gazetecilere açıklamada bulunan Merkel, ABD'nin kararını 'üzüntü ve endişeyle karşıladıklarını' ifade etti.

İran'ın da gelecekte kendine düşen sorumlulukları yerine getirip getirmeyeceğinin takipçisi olacaklarını kaydeden Merkel, ''Almanya olarak anlaşmaya bağlı kalacağız'' ifadesini kullandı.

Anlaşmanın sınırlı süreyi kapsadığını hatırlatan Merkel, kalıcı çözüm ve İran'ın nükleer silah geliştirmeyeceğinin garanti altına alınması için görüşmelerin sürmesi gerektiğini belirtti.

İran'ın sivil amaçlı olmayan nükleer programı uygulamamasının önemine işaret eden Merkel, İran'ın balistik füze çalışmaları konusunda da endişeleri bulunduğunu kaydetti. Almanya Başbakanı, Yemen, Irak ve Suriye'deki faaliyetleri nedeniyle eleştirdiği İran'ın bu bölgelerde gerilimi yükseltmemesi gerektiğini aksine barıştırma konusunda aktif olmasını istedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Stormy Daniels, Trump'ın "sus payı" davasında yaşamının kaosa dönüştüğünü ifade etti
Netanyahu müzakere heyetine talimat verdi: "Israrcı olmaya devam edin”
İsrail Savunma Bakanı Gallant, Refah'a yapılan saldırıların devam edeceğini ifade etti
Burnu Tıkalı Diye Hastaneye Gitti: Doktorlar Burnundan Yüzlerce... "Beynine Doğru Gidiyorlarmış"
AB'de Mart Ayında Perakende Satışlarda Artış Gözlendi, Polonya Öncü Konumda