Merkel:IŞİD terörü sığınmacılarla birlikte gelmedi

Hristiyan Demokratların Mecklenburg-Vorpommern eyaletindeki bir seçim etkinliğinde konuşan Başbakan Angela Merkel, Almanya’da son dönemde yaşanan saldırıların uygulanan ''açık kapı’ politikası ile ilişkili olduğunu düşünenler...

Hristiyan Demokratların Mecklenburg-Vorpommern eyaletindeki bir seçim etkinliğinde konuşan Başbakan Angela Merkel, Almanya’da son dönemde yaşanan saldırıların uygulanan ''açık kapı’ politikası ile ilişkili olduğunu düşünenler tarafından kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt verdi.

“IŞİD’in İslami terör fenomeni, bize sığınmacılarla birlikte gelmedi'' diyen Merkel, ''çok sayıda’ insanın cihatçı grupların saflarında savaşmak için Almanya’dan Suriye’ye gittiğini söyleyip “Bu grup, yıllardır bizi endişelendiriyordu'' diye de ekledi.

Merkel ayrıca, “Daha önce de açık şekilde söyledik. Anayasaya uygun şekilde çalışan ve yaşayan bir İslam Almanya’ya aittir'' ifadelerini kullandı. Öte yandan Merkel, Anayasa’ya uymayan ya da kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olmadığını savunan bir İslam’ın ise Almanya’da yeri olmadığını kaydetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Bu Marka Maden Suyunu Sakın İçmeyin: İçinde Dışkı Tespit Edildi!
İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
Kenya'yı Vuran Sel Felaketinde Ölü Sayısı 44'e Yükseldi!
Belçika Ukrayna'ya F-16 desteği verme kararı aldı
Kanser tedavisi gördüğü açıklanmıştı! Kral Charles Geliyor!