Merkez Bankası Açıkladı! Bankalar 9.270 Lira Ödeyecek

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), çek kullanımında güvenilirliği artırmak amacıyla çek karşılıksızlık bedellerinde değişikliğe gitti. 31 Ocak 2024'ten itibaren yürürlüğe girecek olan düzenleme ile bankaların karşılığı bulunmayan her bir çek yaprağı için ödeme yapma yükümlülüğü artırıldı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), çek defterlerinin baskı şekline ve bankaların karşılığı olmayan çek yaprakları için ödemekle yükümlü olduğu miktarlara ilişkin tebliğde değişiklik yaptı. Yapılan değişiklikle birlikte, bankaların karşılığı bulunmayan her bir çek yaprağı için ödemek zorunda olduğu miktar 6 bin liradan 9 bin 270 liraya çıkarıldı. Bu değişiklik 31 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe girecek.

TCMB'nin açıklamasına göre, değişiklikle çek sisteminin etkinliğini ve güvenilirliğini artırmayı, çeklerin hamiline karşı ödeme yükümlülüğünün daha caydırıcı olmasını amaçlandığı belirtildi. Değişikliğin çek sisteminin kullanımını ne kadar etkileyeceği şu ana kadar kestirilemez ancak karşılığı olmayan çeklerin kullanımının daha dikkatli şekilde yapılmasını teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Yeni Dönem: Artık IBAN ile Para Transferleri Farklı Yöntemle Yapılacak!
Eski Model Otomobilleri Elektrikliye Çevirmek Artık Çok Kolay! Akaryakıta Veda Zamanı Geldi!
BYD'nin 300 Bin Liralık SUV Modeli Türkiye Pazarında Devrim Yaratacak!
Otomotiv Sektöründe Önde Gelen Yedek Parça Firması İflasını Açıkladı!
Kira krizinde dikkat çeken rakam: Ara bulucuya başvuru sayısı 169 bini aştı!