Merkez Bankası Başkanı, asgari ücrete yapılacak zam oranını açıkladı: Memur ve emeklilere şok

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, ABD'de yatırımcılarla yaptığı toplantıda asgari ücrete yapılacak zam oranını duyurmuş bulundu.

Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte, açlık sınırının altında maaş alan milyonlarca vatandaş, asgari ücrete yapılacak zammı merakla bekliyor. 

Ekonomistler, asgari ücretin en fazla 25 bin TL seviyelerine yükselebileceği konusunda genel bir görüş birliği sağladı. Bu bağlamda, zam oranı ile ilgili ilk resmi açıklama Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan'dan geldi. Karahan, ABD'nin Washington eyaletinde yatırımcılarla gerçekleştirdiği toplantıda, 2025 yılı para politikasını belirlerken asgari ücret artışını da değerlendireceklerini dile getirdi.

Karahan, Bloomberg ile yaptığı görüşmede, asgari ücrete yapılacak zamın yaklaşık yüzde 25 seviyelerinde olmasının, 2025 enflasyon görünümüyle uyumlu olacağını belirtti. Bu açıklama, asgari ücrete yüzde 25 oranında bir zam yapılacağı tahminlerini güçlendirdi. Eğer bu oran gerçekleşirse, yeni asgari ücretin en fazla 22 bin TL civarında olması bekleniyor.

Ayrıca, uzun zamandır açlık sınırının altında maaş alan emekliler de yüksek bir zam oranıyla yaşam standartlarının iyileştirilmesini umuyor. Bigpara'nın haberine göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş artışları, 6 aylık enflasyon farkına dayanarak belirlenecek. Emekli maaşındaki net artış, Ekim, Kasım ve Aralık ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla netlik kazanacak.

Asgari ücreti belirlemek için kurulacak olan tespit komisyonu, çalışmalarını Aralık ayında tamamlayarak 2025 asgari ücretini kamuoyuna duyuracak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.