Merkez Bankası Başkanlığı'ndan İstifa Eden Hafize Gaye Erkan, İki Yıl Maaş Almaya Devam Edecek

Geçtiğimiz mayıs ayında yürürlüğe giren bir Cumhurbaşkanı kararnamesine göre, bu gece görevinden istifa eden Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, istifasına rağmen bir süre daha maaş almaya devam edebilir.

Geçtiğimiz mayıs ayında yürürlüğe giren bir Cumhurbaşkanı kararnamesine göre, bu gece görevinden istifa eden Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, istifasına rağmen bir süre daha maaş almaya devam edebilir. İki yıl süresince maaş alma hakkını kullanabilmesi için, Erkan'ın bu süre zarfında başka bir kamu kurumuna atanmamış veya özel sektörde iş bulmamış olması gerekiyor.

Son dönemde babası ile ilgili iddialar ve sarf ettiği sözlerle gündeme gelen Erkan, istifa kararını kamuoyu ile paylaştı. Yaptığı açıklamada, kendisine yönelik saygınlık suikasti kampanyasına maruz kaldığını belirten Erkan, ailesinin ve özellikle küçük çocuğunun daha fazla etkilenmemesi için istifa ettiğini ifade etti.

Erkan'ın istifasına rağmen maaş alma hakkı, 2023 yılında yayımlanan Cumhurbaşkanı kararnamesi kapsamında yer alıyor. Bu durum, kamu kuruluşlarında çalışan bireylerin istifa etmeleri halinde, bir süre boyunca maaşlarını almaya devam edebilmelerini öngörüyor. Ancak bu hakkın kullanılabilmesi için başka bir kamu kurumuna atanmamış veya özel sektörde iş bulmamış olma şartı aranıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Cem Yılmaz'dan 'Seyirciye Sinirlenip Sahneyi Terk Etti' İddialarına Yanıt!
İnşaatta çalışan maymunun şaşırtıcı performansı sosyal medyayı salladı!
Fatih Portakal'ın canlı yayındaki muhalefet eleştirisi Ümit Özdağ'dan ilginç yanıt!
Demet Özdemir'den Tatil İsyanı! Hayranları Şokta!
Yarın İstanbul'da işe okula gidenler dikkat: Meteorolojiden kırmızı alarm geldi!