Merkez Bankası dünya gündeminde

Merkez Bankası dünya gündeminde olmak için fazla uğraşmadı. Alınan faiz kararı ile birlikte birçok yabancı basın bu konu hakkında konuştu.

 Faizlerin 100 baz puan düşürülmesi ile birlikte dolar birden fırladı. 11,4 TL seviyelerine kadar ulaşan dolar kuru sonrasında büyük bir düşüş göstermedi.

Şu sıralar 11,1 civarında dolaşan dolar ne yazık ki geriye gelmiyor. 10,5 TL seviyeleri bile mumla aranır oldu. Yabancı basın ise konuyla ilgili birçok farklı yorum yaptı. Bazıları bunun bir takıntı olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanının düşük borçlanma maliyeti ile ilgili takıntısının aşırı enflasyon yarattığı Finansal Times tarafından belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan bir diğer basın kuruluşu ise The Guardian oldu. Mevcut kararın baskı ile alındığını söyleyen The Guardian, bunun yüksek enflasyon yaratacağını belirtti. Bloomberg ise güven kalmadığını söyledi. Merkez Bankası faiz indirimi ile ilgili kurumsal güvenin zedelendiğini belirtti.

Wall Street Journal tarafından yapılan açıklamalarda verilen kararın büyük bir siyasi tehlike yarattığı ifade edildi. Hükümet bu karar nedeniyle zor durumda kalabilir. Wall Street Journal ayrıca faiz indirimlerinin herhangi bir gerekçesi olmadığını ifade etti. Merkez Bankası dünya gündeminde yer alırken kimse kurumun ne yapmak istediğine bir türlü anlam veremedi.

Kaçak telefonlar neredeyse yarı fiyatına satılıyor!

Genel olarak bakıldığında Merkez Bankası kafalarda soru işareti yarattı. Eğer faiz arttırımına gidilmezse dolar kurunun yükselişi devam edecek gibi görünüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Apple'dan Beklenen Duyuru Gerçekleşti: Yeni iPad O Tarihte Raflarda!
Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
Çin, uzay rüyasına yürüyor: 6 aylık görev başladı!
Metaverse arsa tutarları düştü: İşte son durum