Merkez Bankası Duyurdu: FAST ile Para Gönderme Limiti Yükseltildi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 20 bin TL olan FAST işlem limitini aldığı karar ile yükseltti. Para gönderim işlemlerinde 7 gün 24 saat süresince 20 bin TL ve altındaki ücretler kesintisiz olarak gönderilebiliyordu yeni limit belirlendi işte detaylar.

Bugün yapılan PPK toplantısında 250 baz puanlık faiz artırımı ile politika faizlerini yüzde 42.5 seviyesine çıkaran Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), gün içerisinde yaptığı açıklama ile FAST işlem limitlerinde de güncellemeye gitti.

Bankalar arası 7 gün 24 saat para gönderimini temel alan FAST işlem limiti, ilk olarak 5 bin TL şeklinde uygulanırken, senenin ilk aylarında yapılan güncelleme ile FAST sınırı 20 bin liraya yükseltilmişti.

MÜJDE FAST LİMİTİ YÜKSELTİLDİ

Bugün Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) Sistemi'nde para gönderim üst limitinin 50 bin TL'ye yükseltildiğini açıkladı.

TCMB, söz konusu kararı "FAST Sisteminde işlem başına uygulanacak bir üst limit bulunmaktadır. Sistem 8 Ocak 2021'de ödemelerin üst limiti 50 TL olarak işletime alınmış olup kademeli olarak artırılarak 21 Aralık 2023 tarihi itibariyle işlem başına ödemelerin üst limiti 50.000 TL'ye yükseltilmiştir." ifadeleri ile açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

ABB, 2024 senesi için otopark ücret tarifesini belirledi
Anadolu Ateşi, 25. yaşını Beşiktaş Stadyumu’ndaki gösterileri ile kutlayacak!
Milyonlarca yatırımcının merak ettiği 10 kripto kanun teklifi sorusu
Finans uzmanı merak edilen o soruyu yanıtladı: "Ekonomi kötüyse AVM'lerde neden yer yok?"
Gıda sektöründe o ürüne kriz yaklaşıyor! A101 ve BİM'e hücum: Zam alarmı!