Merkez Bankası faiz kararı açıklanma tarihi nedir? İşte şubat ayı PPK toplantısı tarihi

Merkez Bankası şubat ayı faiz kararı tarihi merak ediliyor. Para Politikası Kurulu Toplantıları ve Rapor Takvimi tcmb.gov.tr adresi üzerinden yayımlandı. Takvimde yıl içerisinde yapılacak PPK toplantılarının tarihi bulunuyor. Peki, Merkez Bankası faiz kararı hangi tarihte açıklanacak? İşte detaylar!

Şubat ayı Merkez Bankası faiz kararı için herkes Para Politikası Kurulu sonucunu beklemeye koyuldu. Para Politikası Kurulunun (PPK) alacağı faiz kararları, önceden ilan edilmiş bir takvim vasıtasıyla yapılan toplantılarda alınır.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI HANGİ TARİHTE AÇIKLANACAK?

Merkez Bankası faiz kararının ne zaman açıklanacağı birçok kişi tarafından merak ediliyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 2024 Para Politikası Kurulu (PPK) ikinci toplantısı takvim yaprakları 22 Şubat 2024 tarihini gösterdiğinde bizzat yapılacaktır. Toplantıda merak edilen her bir unsur açıklanacaktır.

Para Politikası Kurulu toplantılarında faiz oranları doğrultusunda alınan tüm mühim kararlar, nedenleri ile birlikte toplantı ile aynı gün gündüz saat 14.00'da Merkez Bankası Genel Ağ sayfasından tüm detayları ile paylaşılmaktadır. Akıllarda soru işareti kalmaması adına konuya ayrıntılı bir biçimde açıklık getirilmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Kamuda tasarruf tedbirleri genelgesi Resmi Gazete'de
Tarım arazisi uyarısı: Hobi bahçesi olarak almayın!
Uzmanı uyardı: Gram altın alıp satacaklar dikkat!
Sermaye Piyasası Kurulu iki şirketin halka arzını kabul etti
New York Borsası günü düşüş ile kapattı