Merkez Bankası, ödeme sistemlerinde yenilikçi bir döneme geçiş yaptı

TCMB, ödeme sistemlerinde önemli bir değişikliğe giderek daha esnek ve bağımsız bir yapı sunarak, Bankalararası Türk Lirası Aktarım Sistemi (EFT), Müşteriler Arası Türk Lirası Aktarım Sistemi (PÖS) ve Elektronik Menkul Kıymet Transfer Sistemi bileşenlerinden oluşan ödeme sistemlerini güncelledi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ödeme sistemlerinde önemli bir dönüşüme giderek daha esnek ve bağımsız bir yapı sunmaya başladı. Bankalararası Türk Lirası Aktarım Sistemi (EFT), Müşteriler Arası Türk Lirası Aktarım Sistemi (PÖS) ve Elektronik Menkul Kıymet Transfer Sistemi (EMKT) bileşenlerinden oluşan ödeme sistemleri, 23 Şubat 2024 tarihinden itibaren güncellenmiş ve yenilenmiş halini kullanıma sundu.

GÜÇLÜ GEÇMİŞ, YENİLİKÇİ GELECEK: TCMB ÖDEME SİSTEMLERİ

1992 yılından bu yana aktif olan ve 2013'te TCMB tarafından yeniden geliştirilip üretime alınan TCMB Ödeme Sistemleri, 10 yılı aşkın süredir kesintisiz hizmet veriyor. 2023 yılında TCMB Ödeme Sistemlerinde gerçekleşen işlemlerin mutabakatı ortalama 780 milyon adet olarak kaydedilirken, günlük ortalama işlem adedi ise 3,1 milyon olarak belirlendi. Bu güncelleme, TCMB'nin ödeme sistemlerindeki istikrarlı ve yenilikçi yaklaşımının bir göstergesi olarak dikkat çekiyor.

YENİLENEN ALTYAPI, DAHA GÜVENİLİR HİZMET

Yenilenen ödeme sistemleri altyapısı, daha hızlı, güvenilir ve etkin bir ödeme işlemi deneyimi sunmayı hedefliyor. TCMB'nin bu adımı, Türkiye'nin finansal altyapısını güçlendirme ve uluslararası standartlara uyum sağlama çabalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor. Bu güncellemelerle birlikte, Türkiye'nin dijital ödeme sistemleri alanındaki rekabet gücünün artması ve finansal istikrarın desteklenmesi amaçlanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.