Merkez Bankası’ndaki değişimin ardından altın fiyatları yükselişine devam ediyor

Merkez Bankası'ndaki değişimin ardından döviz ve altındaki yükseliş dururulamıyor. Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 445 liradan işlem görüyor.

Dolar kurundaki yükselişin etkisiyle 444,3 lirayı gören gram altın, günü de önceki kapanışın yüzde 1,4 üzerinde 442,1 liradan tamamladı.

Gram altın, bugüne de yükselişle başlamasının ardından saat 10.35 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,7 üzerinde 445 liraya yükseldi. Aynı dakikalarda çeyrek altın 725 lira, Cumhuriyet altını da 2.940 liradan işlem görüyor. Altının ons fiyatı ise dün günü yüzde 0,7'lik azalışla 1.727 dolardan tamamlamasının ardından bugün yatay bir seyirle 1.727,6 dolardan alıcı buluyor. Analistler, yurt içinde altının gram fiyatının, dolar kurundaki dengelenme neticesinde daha dar bir bantta hareket edebileceğini, ons altının seyrinin ise 1.720-1.750 bandının kırılma yönüne göre şekillenebileceğini söyledi.

Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AKP'nin 7. Olağan Büyük Kongresinde yapacağı açıklamalar ile ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın konuşmasının gündemin odağında bulunduğunu aktaran analistler, veri tarafında ABD ve Avrupa'da Satın alma Yöneticileri Endeksi ile ABD'de dayanıklı mal siparişlerinin izleneceğini kaydetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

İstanbul'da ekmeğe zam yolda
S&P Türkiye'nin ekonomik durumunu değerlendirdi: "Kredi notu görünümü pozitif seyrediyor"
Telefon alacaklar elinizi çabuk tutun, zamlar yolda!
Katkılı Motorin ve Benzin Tek Fiyat Olacak!
Yeni bir kriz daha kapıda: Remzi Özdemir'den sakın satmayın uyarısı!