Merkez Bankası'ndan beklenen faiz kararı

Merkez Bankası, yarın açıklayacağı faiz kararıyla ekonomik gündemi şekillendirecek. Hafize Gaye Erkan liderliğinde toplanacak Para Politikası Kurulu'nun faiz artışı yapması bekleniyor. İşte yatırımcıları ve ekonomistleri ilgilendiren bu kritik kararın detayları!

Haftanın ekonomik gündemindeki en kritik an yaklaşıyor, çünkü gözler şimdi Merkez Bankası'nda. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, yılın ilk faiz kararını yarın açıklayacak.

Para Politikası Kurulu, başkan Hafize Gaye Erkan liderliğinde perşembe günü bir araya gelecek ve yarın saat 14.00'te faiz kararı duyurulacak. Banka, son toplantısında büyük çaplı bir hamle yaparak faizleri 250 baz puan artırmıştı.

FAİZLERİN 250 BAZ PUAN ARTIŞ BEKLENTİSİ
 

Politika faizi şu an yüzde 42.5 seviyesinde bulunuyor. Ekonomistlere göre, bu toplantıda da faizlerin 250 baz puan daha artırılması bekleniyor.

Karar metni incelendiğinde, sıkılaşma sürecine dair gelecek mesajlar önemli olacak. Sıkılaşma sürecinin tamamlanma zamanına dair yapılacak yönlendirmeler, ekonomi aktörleri için belirleyici olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Bakan Şimşek önce Kalyon ve Cengiz’den milyar Euro'luk kirayı alsın
Borsa'da işlem gören Beşiktaş hisseleri
Maliye Bakanı’nın açıklaması iktidarın hazineyi patlattığının kanıtı değil mi?
Faiz gelirlerinde düşüş başladı: Bankada parası olanlar dikkat!
Aselsan temettü 2024 ne zaman ve ödeme hangi tarihte yapılacak?