Merkez Bankası'ndan Faiz İndirim Sinyali: Prof. Dr. Hakan Kara'nın Tahminleri!

Prof. Dr. Hakan Kara, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yapılacak olası faiz indirimlerine dair dikkat çekici bir değerlendirmede bulundu. Resmi X hesabından yaptığı paylaşımda, Merkez Bankası’nın son toplantı özetini..

Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Kara, resmi X hesabından yaptığı paylaşımda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı özetine dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Prof. Dr. Kara, paylaşımında PPK toplantı özetinin satır aralarına ve IMF ile Dünya Bankası toplantılarındaki iletişime dikkat çekerek, bu iki gelişmenin 2024 yılı sona ermeden önce Merkez Bankası'nın bir faiz indirimi yapma olasılığını akla getirdiğini belirtti. Ayrıca, olası bir faiz indirimi kararının, yalnızca enflasyon verilerinin uygun olması durumunda alınabileceğini vurguladı.

Kara, "Merkez Bankası’nın dünkü toplantı özetinin satır araları ve IMF-Dünya Bankası toplantılarındaki iletişim, yıl bitmeden bir faiz indirimi yapılabileceğine işaret ediyor, elbette bu durum enflasyon verilerinin iznine bağlı" ifadelerini kullandı. Bu yorumlar, piyasalarda faiz indirimine yönelik beklentileri yeniden gündeme getirdi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.