Merkez Bankası'ndan Faiz İndirimi Yolda mı? Anketten Çarpıcı Sonuçlar Çıktı

Bloomberg HT'nin Ağustos ayı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararına ilişkin gerçekleştirdiği anket sonuçlandı. Ankete göre, Merkez Bankası'nın faiz oranlarını bu ay sabit tutması bekleniyor.

BLOOMBERG HT ANKETI: AĞUSTOS'TA FAIZ SABIT KALACAK, İLK İNDIRIM EYLÜL'DE BEKLENIYOR

Bloomberg HT'nin Ağustos ayı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararına ilişkin gerçekleştirdiği anket sonuçlandı. Anket, 29 kurumun medyan beklentisinin TCMB'nin 20 Ağustos'taki toplantısında faiz oranını yüzde 50 seviyesinde sabit tutacağı yönünde olduğunu ortaya koydu.

Ankette, 27 kurumun katılımıyla yapılan tahminlerde, piyasanın 2024 yılı sonunda politika faizinin ortalama olarak yüzde 47,5 seviyesinde gerçekleşmesini öngördüğü belirtildi. Yıl sonu faiz tahminlerinde en yüksek beklenti yüzde 50, en düşük beklenti ise yüzde 40 olarak kaydedildi.

Anket sonuçları ayrıca, Merkez Bankası'ndan ilk faiz indiriminin zamanına ilişkin beklentileri de içeriyor. Katılımcılardan ikisi, TCMB'nin ilk faiz indirimini Eylül ayında yapacağını öngörürken, 18 kurum bu indirimin son çeyrekte, yani Ekim, Kasım veya Aralık ayında gerçekleşeceğini tahmin etti. Ağustos itibarıyla, 2024 yılında TCMB'den faiz indirimi beklemeyen 7 kurum bulunuyor.

Bu anket sonuçları, piyasaların faiz politikaları konusunda nasıl bir yön beklentisi içinde olduğunu ve Merkez Bankası'nın ilerleyen dönemdeki adımlarını nasıl şekillendireceğini anlamak açısından önemli ipuçları sunuyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.