Merkez Bankası'ndan Kritik Açıklama: Memur ve Emeklilere Ocakta Yapılacak Zam Oranı Açıklandı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), düzenli olarak yayımladığı Piyasa Katılımcıları Anketi'nin son raporunda, yıl sonu için öngörülen enflasyon oranını açıkladı. TCMB'nin verilerine göre..

Türkiye'de yüksek enflasyon, milyonlarca vatandaşın alım gücünü önemli ölçüde düşürürken, Temmuz ayında SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılan %24,73'lük zam, emekliler arasında rahatsızlık yarattı. Emekliler, alım güçlerinin sürekli azaldığını belirterek, ek seyyanen zam talebinde bulunmuş ancak bu talepler yanıt bulmamıştı. Şimdi ise gözler, Ocak ayında yapılacak yeni maaş artışına çevrilmiş durumda.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) düzenli olarak yayımladığı Piyasa Katılımcıları Anketi'nin Ağustos sayısında öne çıkan verilerden biri, yıl sonu enflasyon beklentisi oldu. Ekonomi piyasalarında etkin olan 69 katılımcının görüşleri doğrultusunda hazırlanan raporda, yıl sonu enflasyon beklentisi %43,31 olarak belirtildi.

Bu enflasyon tahmini, Ocak ayında emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranını belirleyecek. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) uzmanları, Merkez Bankası'nın açıkladığı enflasyon tahminleri doğrultusunda, Ocak ayında emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranını hesapladı. Uzmanlar, enflasyon oranının %43,31 olarak gerçekleşmesi durumunda maaş artışlarının ne şekilde belirleneceğine dair bilgileri kamuoyuyla paylaşacak.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.