Merkez Bankası'nın yeni başkanı Fatih Karahan oldu

Son dakika: Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı atama kararına göre, Dr. Fatih Karahan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) başkanı olarak atandı. Karahan, geçtiğimiz senenin temmuz ayından bu yana TCMB Başkan Yardımcısı olarak görev alıyordu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın ilk kadın başkanı Hafize Gaye Erkan, görevinden istifa etti. Erkan'ın yerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanan yeni Merkez Bankası Başkanı ise Fatih Karahan oldu. Daha önce Erkan döneminde Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Karahan, yeni görevine atanmıştır.

FATİH KARAHAN KİMDİR?

Fatih Karahan, 1982 yılında Eskişehir'de doğdu ve 2006 yılında Boğaziçi Üniversitesi'nde Matematik ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinden mezun oldu. Daha sonra, 2012 yılında Pennsylvania Üniversitesi'nde Ekonomi alanında yüksek lisans ve doktorasını tamamladı.

İş hayatına 2012 yılında New York Merkez Bankası'nda ekonomist olarak adım atan Karahan, bu kurumda 2022 yılına kadar İşgücü ve Ürün Piyasası Çalışmaları Başkanı ve para politikası danışmanı olarak görev yaptı.

Columbia Üniversitesi ve New York Üniversitesi'nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak da görev yapan Fatih Karahan, 2022 yılında Amazon'da kıdemli ekonomist olarak çalışmaya başladı. Karahan, Kasım 2022'de Amazon'da Başekonomist görevine atanmıştır.

28 Temmuz 2023 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı'na atanarak, Hafize Gaye Erkan'dan görevi devralmıştır. Karahan, 2024 Şubat ayında yeni Merkez Bankası Başkanı olarak atanmıştır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Bitcoin için 1 milyon dolar tahmini!
Altın sahiplerini korkutan karar: 81 İldeki kuyumcularda yasaklanacak!
Tapuda 15 günlük süreyi kaçıran yandı: Ruhunuz bile duymadan elinizden gidebilir!
Kamuda tasarruf ve verimlilik dönemi 25 adımla başlıyor!
Pazarcılara müjde: O uygulama kaldırılıyor!