Merkez görünümlü penguen medyası, Atatürk ve Cumhuriyeti hatırladı!

ABC Gazetesi/MEDYA YORUMGenel Yayın Yönetmenimiz Merdan Yanardağ, yıllar önce "Medya Nasıl Kuşatıldı?" kitabında Türk medyasının nasıl adım adım AKP ve Cemaat kadroları tarafından kuşatıldığını ve Atatürkçü, Cumhuriyetçi...

ABC Gazetesi/MEDYA YORUM

Genel Yayın Yönetmenimiz Merdan Yanardağ, yıllar önce "Medya Nasıl Kuşatıldı?" kitabında Türk medyasının nasıl adım adım AKP ve Cemaat kadroları tarafından kuşatıldığını ve Atatürkçü, Cumhuriyetçi kadroların nasıl medyadan tasfiye edildiğini anlatmıştı.

Yaşanan bu tasfiyelerin ve medyadaki kuşatmaların faturasını ise tüm toplum 15 Temmuz gecesi üzerlerine atılan bombalar ve kurşunlarla, ardından girişilen bir darbe girişimi ile laik cumhuriyetin tasfiyesine yönelik adımlarla ödedi.

EKRANLARINDA CUMHURİYETİ İNFAZ ETTİRDİLER
Oysa bu noktaya adım adım gelinirken, kendilerine 'Merkez Medya' adını veren medya gruplarının sayfalarında ve ekranlarında, Atatürk ve Cumhuriyet değerlerine küfredenler baştacı edilirken, Atatürkçü, Cumhuriyetçi, laik, solcu isimlere adeta ambargo uygulandı. 

Stüdyolarda bire üç, bire dört infaz mangaları kurulrak, cumhuriyet değerleri ve laiklik savunucuları ekranlarda adeta linç ettirildi.

15 Temmuz'da stüdyolarına silahlı Fethullahçı askerlerin girdiği haber kanalında bile, solcu, Kemalist, laik ve cumhuriyetçi aydınlara "kusura bakmmayın sizi ekrana çıkartamayız" denilerek ekranlardan uzak tutuldular.

 GEÇ UYANAN PENGUENLER
Fethullahçı çetenin darbe girişiminin ardından, yıllarca ekran ambargosu uygulanan, haklarındaki iftiralar sayfalardan ve ekranlardan tekrarlanarak linç edilen başta TSK'dan ihraç edilen ya da istifa etmek zorunda bırakılan Cumhuriyetçi subaylar ve yıllarca ekran yasağına takılan sivilaydınlar, son günlerde CNN Türk, NTV ve Habertürk kanalları arasında adeta mekik dokuyorlar. Hatta bazı isimler sabah bir kanalda, öğlen diğerinde konuk olurken günü bir diğer kanalda bitiriyorlar. Bir ay öncesine kadar o isimlerin feryatlarını duymazdan gelerek, AKP ve cemaat çetesinin yalan ve iftiralarına çanak tutan programcılar, şimdi o isimleri ekranlarında ağırlamak için adeta yarışıyorlar.

Peki penguen medyasının yıllar süren bu ihanet uykusu sona mi erdi? Yoksa yine, kendilerine verilen görevi mi yerine getiriyorlar? Halka gerçek haberi vermek gibi bir sorumluluğu olan haber kanalları, propaganda merkezi olmaktan çıkıp gerçekten olup bitenleri yansıtmak ve ülkede muhalefete de söz hakkı vermek gibi bir sorumlulukları olduğunu hatırlayacaklar mı?

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomotiv Haberleri

Sıfır araçların fiyatları üzerindeki artışlar kontrol altına alınacak!
Toyota Corolla Cross Hibrit'te önemli fiyat düşüşü: Faiz oranları yarı yarıya az
Bu devirde böyle fırsat bir daha gelmez: Yerli Togg yeni kampanya ile döndü!
Yetişen alır! Toyota Corolla Cross Hibrit'te yarı yarıya indirim!
Beklenen fiyat belli oldu! Chery Tiggo4 Pro fiyat etiketi ortaya çıktı