Mersin'de 1 ton kokain ele geçirildi

Mersin Limanı'nda, Güney Afrika ülkesi Ekvator'dan gelen 1 ton kokain gelen ihbar üzerine Ticaret Bakanlığına bağlı Gümrük Muhafaza ekiplerince ele geçirildi. Bu, Türkiye'de gerçekleşen en büyük kokain yakalaması.

Mersin Limanı'nda, Güney Amerika ülkesi Ekvator'dan gelen muz kolileri içinde 1 ton kokain yakalandı. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, operasyonu sosyal medya hesabından "Bu yakalama, Türkiye'de bugüne kadar yapılmış en büyük çaplı kokain yakalamasıdır" cümlesiyle duyurdu.

Ticaret Bakanlığına bağlı Gümrük Muhafaza ekiplerince gerçekleştirilen yakalama, ihbar üzerine yapıldı. Konteynerde her biri birer kiloluk 1000 paket ele geçirildi.

Neler olmuştu?

Kolombiya polisi, geçtiğimiz yıl haziran ayında Türkiye'ye gidecek olan 5 ton kokaini ele geçirdiklerini duyurmuştu. Bunun üzerine Bataklık Operasyonu yapılmış, çok sayıda isim tutuklanmış ancak hiç uyuşturucu madde ele geçirilmemişti. Sedat Peker, bu sevkıyatın İzmir Limanı'na olduğu ve bir kimya şirketinin alacağını öne sürmüştü.

Geçtiğimiz haftalarda ise Ekvator'da bir Türk şirketinin limanından yola çıkan 616 paket kokain, Panama'da ele geçirilmişti. Uyuşturucunun son durağının Mersin Limanı olduğu bildirilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Marmara Depreminin Tahmini Maliyeti Şoke Etti! On Seneler Sürecek Bir Süreç Bekleniyor!
Merkez Bankası kredi kartı faiz oranlarını artırdı
Türkiye, Rusya'ya Bağımlılığı Azaltmak İçin ExxonMobil'den LNG Satın Almayı Planlıyor
Türkiye'de İç Hat Uçuşlarında Ekonomi Biletlerine Yüzde 30 Zam!
YouTube'dan Kullanıcılara Kötü Haber: Artık Videolar Durduğunda Reklam Oynayacak!