Mersin'de Erdoğan'a Suç Duyurusu Yapan Yurttaşa Akıl Sağlığı Testi!

Mersin'de yaşayan Oktay Avcu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında montaj videolar nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun ardından Avcu, ev hapsine çarptırıldı ve akıl sağlığının yerinde olup olmadığını kanıtlamak için rapor talep edildi.

Son genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu terör örgütü PKK ile ilişkilendiren montaj videolar kamuoyunda büyük tartışmalara yol açmıştı. Videolar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından mitinglerde izletilmiş, ardından iktidar cephesinden bu videoların montaj olduğu kabul edilmişti.

Bu duruma tepki gösteren Mersin’de yaşayan Oktay Avcu adlı vatandaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu. Tele1'den Barış Önal’ın haberine göre, Avcu’nun bu girişimi, hayatında büyük değişikliklere yol açtı. Suç duyurusunun ardından Avcu, dokuz ay boyunca ev hapsine çarptırıldı ve bu süreçte daha fazla hukuki zorlukla karşılaştı.

Savunmasında, "Yurttaşlık ve insanlık görevimi yaptım. Ortada olan bir suç ile ilgili suç duyurusunda bulundum. Benim burada olmam gerekmiyor, sanık sandalyesinde montaj videolarını piyasaya sürenler oturmalıdır" diyen Avcu'nun, akıl sağlığı raporu talep edildi.

Avcu, yaptığı suç duyurusunun bir hak olduğunu belirterek, akıl sağlığının yerinde olduğunu ispat etmek için mücadele etmeye devam ediyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.