Mersin'de işçi maaşlarına rekor zam! O belediye maaşlara yüzde 100 zam yaptı

Mersin Tarsus Belediyesi, kadrolu işçilerine yüzde 100 zam yaparak dikkatleri üzerine çekti. Yerel seçim atmosferinde gerçekleşen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonrasında Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, işçilerin maaşlarına bu önemli artışı açıkladı. İşte detaylar...

Asgari ücretin belirlenmesinin ardından belediyeler, personellerine uygulayacakları zam oranlarını açıklamaya başladı. Özellikle yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte belediyeler, zamları önemli ölçüde artırma eğiliminde. Mersin Tarsus Belediyesi ise bu konuda rekor bir hamle yaparak kadrolu işçilere yüzde 100 zam uyguladı.

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ GÖRÜŞMELERİ SONUÇLANDI

Tarsus Belediyesi yönetimi ve DİSK/Genel-İş Sendikası arasında gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonucunda kadrolu işçilerin maaşlarına yapılacak zam oranı belirlendi. Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, işçilerin haklarını koruma adına kadrolu işçi maaşlarına yüzde 100 artış yapıldığını açıkladı.

BELEDİYELER ARASINDA REKOR ZAMMI TARSUS KIRDI

Haberler.com'un aktardığına göre, kadrolu işçileri ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin ardından işçilere uygulanacak zam oranları netleşti. Tarsus Belediyesi, şu ana kadar açıklanan işçi maaşı zamları arasında en yükseğini veren belediye oldu.

​​​​​​​

BAŞKAN BOZDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, yaptığı açıklamada, "Gece gündüz, kışın soğukta ve yazın sıcakta fedakarca çalışan mesai arkadaşlarımızla birlikte bu haklı zam kararını aldık. DİSK/Genel İş Sendikası ile belediyemiz arasında 4857 sayılı kanuna tabii kadrolu işçilerimizin toplu iş sözleşmesi yüzde 100 artış yapılarak yenilenmiştir. Artan enflasyon ve ekonomik krizde tüm işçilerimizin yanındayız. Tüm kadrolu işçi personellerimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

İskoçya-İsrail maçına güvenlik gerekçesiyle yandaş alınmayacağı açıklandı!
Banu Parlak'a Saldırı Davasında Şok Gelişme: Şikayetinden Vazgeçti
Antalya'daki Teleferik Kazasında Yeni Gelişme: 19 Kişi İçin Soruşturma Genişletildi
Bakanlık Açıkladı: Evlilik Kredisinde Kritik Gün! Bugün Başlıyor!
Motosikletle çocuğa çarpıp kaçmıştı, şüpheli yakalandı