Meryem Çap davasında karar: ağırlaştırılmış müebbet ile 2 yıl 1 ay hapis cezası!

İstanbul Bayrampaşa'da, 15 yıl evli olduğu eşi Meryem Çap'ı silahla 5 kez vurarak öldüren Şeyhmus Çap, "eşe karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca ruhsatsız silah bulundurma suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezası aldı.

BAYRAMPAŞA'DA EŞİNİ VURAN ŞEYHMUS ÇAP'A AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI

İstanbul Bayrampaşa'da 15 yıl evli kaldığı eşi Meryem Çap'ı silahla 5 kez vurarak öldüren Şeyhmus Çap, "eşe karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, cezada takdir indirimi uygulamadan sanığın ruhsatsız silah bulundurma suçundan da 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi.

Olay, 22 Ağustos 2023'te, Meryem Çap'ın evdeki tartışma sırasında vurulmasıyla meydana geldi. Tutuklu sanık Şeyhmus Çap, duruşmaya Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Meryem Çap'ın ailesi de duruşmada müşteki olarak yer aldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatları ile taraf avukatları da salonda bulundu.

Savunmasında, "Önceki beyanlarımı tekrar ederim. Olay için çok üzgünüm. Bu olayda bir kasıtla hareket etmedim. Eşimle sorunlarımı söylediğimde, müşteki anne ve babam beni anlamadılar" diyen Şeyhmus Çap, kendisinin de mağdur olduğunu ifade etti.

Cumhuriyet Savcısı, sanığın cezalandırılmasını talep etti. Meryem Çap’ın annesi Nuray Arslan, en ağır cezanın verilmesini isterken, baba Ağcabal Arslan ise adalete güvendiğini belirtti. Müşteki avukatı, haksız tahrik indirimi uygulanmadan sanığın cezalandırılmasını talep etti. 

Duruşmada son sözü, "Katil olmadım; katil yapıldım, adalet istiyorum" diyerek ifade eden Şeyhmus Çap, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, ruhsatsız silah bulundurma suçundan da 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.