Mesajlaşmalar gizli tutuluyor mu? İşte Telegram'ın bilinmeyen özellikleri

WhatsApp alternatifi Telegram, güvenilir olup olmadığı konusunda büyük tartışmalara sebep oluyor. Bazıları onun kesinlikle güvenilir olmadığını düşünürken önemli bir çoğunluk herhangi bir şüpheye kapılmıyor.

Telegram, AB ülkeleri tarafından kabul edilmiş olan genel veri koruma yönetmeliği çerçevesinde hareket eder. Yani uymak zorunda olduğu bir gizlilik yasası vardır. Ancak kısa bir süre içerisinde muhtemelen Telegram reklam almaya başlayacak. Şirket bunu daha önce zaten açıklamıştı.

Telegram ile uçtan uca şifreleme yöntemini kullanabilir ve ikili görüşme yapılabiliyor. Böylece güvenliğiniz üst seviyede kalabilir. Ayrıca şifreli sohbetler sayesinde hiç kimse sizi bulmadan mesajlaşma imkanınız var.

Telegram kurucusu Pavel Durov, genellikle Rus Mark Zuckerberg olarak anılmaktadır. Her ne kadar kendisi hiç bir üçüncü taraf veri paylaşımı yapmadığını söylese de arka kapı sistemlerini kullanıyor olabilir.

Telegram uygulamasının en güzel yanlarından bir tanesi de hiç şüphesiz anonim kalabilmeniz. Yani telefon numaranızı karşı tarafa vermeden onunla iletişim kurabilirsiniz. Böyle bir özellik ne yazık ki WhatsApp uygulamasında yoktu. Telegram için büyük bir artı olduğunu söylenebilir.

WhatsApp uygulaması açık kaynak kodlu değil. Fakat Telegram bunun tam aksine açık kaynak kodları kullanıyor. Bu sayede uygulama içerisinde yer alan bütün yazılımları görebilirsiniz. WhatsApp bu konuda geri planda debilebilir.

Genel olarak değerlendirildiğinde Telegram, WhatsApp gibi bir uygulamaya göre çok daha güvenilir. Fakat kullanıcı sayısı arttıkça güvenilirliğini zedeleyecek adımlar da atabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.