Meşhur platformda siber saldırı krizi! Milyonlarca kullanıcının bilgileri satışa çıktı

Meşhur oyun platformuna siber saldırı! Milyonlarca kullanıcının bilgileri satışa çıktı! Bir çok önemli veri ele geçirildi...

Dünyanın önde gelen oyun şirketlerinden Epic Games, ciddi bir siber saldırıyla karşı karşıya kaldı. Bir fidye yazılımı grubunun gerçekleştirdiği bu saldırı sonucunda, e-postalar, şifreler, tam adlar, ödeme bilgileri, kaynak kodu ve çeşitli diğer verileri içeren ortalama 200 GB'lık bir veri ele geçirildi.

Siber çete Mogilevich'in liderliğinde meydana gelen bu saldırı, son dönemde oyun sektörünün baş belası haline gelen bu grup tarafınca gerçekleştirildi. Mogilevich, Epic Games'in sunucularına sessiz bir şekilde sızdıklarını ve oldukça duyarlı verileri ele geçirdiklerini açıkladı.

VERİLER SATIŞA ÇIKTI

Verilerin ele geçirilmesinin peşinden, Mogilevich çetesi bu verileri satışa sundu. Veri setinin içeriğinin, Epic Games'in kullanıcılarına ait duyarlı bilgileri de içerdiği belirtiliyor. Çetenin yaptığı açıklamaya göre, bu verileri satın almak isteyenlerin son tarih olarak 4 Mart'ı görmesi gerekiyor.

Ancak, verilerin satış fiyatına dair herhangi bir ayrıntı verilmedi. Mogilevich çetesi, şirketin çalışanları ya da verileri satın almak isteyen kişiler için bir bağlantı paylaştı ve bu bağlantı üstünden verilere erişim sağlanabileceği açıklandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Elon Musk, Endonezya'da Starlink uydu internet hizmetini başlatmış bulundu
Google'ın Yeni Yapay Zeka Özelliği: Dolandırıcılık Uyarısı mı, Gizlilik Endişesi mi?
OpenAI, ChatGPT'yi eğitmek amacıyla Reddit gönderilerini kullanmayı planlıyor
Blue Origins NS-25 uzay görevine hazırlanıyor: Uzaya çıkan en yaşlı isim olacak!
Uzmanlar, Google'ın telefon dinleme özelliğine tepki gösterdi: "Son derece tehlikeli"