Mesud Pezeşkiyan: "Biz savaş istemiyoruz fakat İsrail saldırırsa daha kuvvetli karşılık vereceğiz"

İran, İsrail'e balistik füzelerle saldırı düzenledi. İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, "Savaş istemiyoruz, ancak İsrail saldırırsa daha güçlü karşılık vereceğiz" dedi. Bölgedeki güvenlik konusunda da önemli uyarılarda bulundu.

İran, dün akşam saatlerinde İsrail'e balistik füzelerle bir saldırı gerçekleştirdi. Bu saldırının ardından açıklamalar peş peşe gelirken, bugün Katar'a giden İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, konuyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Pezeşkiyan, "Savaş peşinde değiliz, ancak İsrail saldırırsa daha güçlü bir yanıt vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Pezeşkiyan’ın açıklaması şu şekilde oldu:

"Eğer bize saldırırlarsa, daha sert bir şekilde karşılık veririz. İslam Cumhuriyeti, işgalci rejimin hedeflerine ulaşmasına asla izin vermeyecek. Bölgedeki güvenliği tehdit edecek hiçbir girişime müsaade etmeyeceğiz. Amerika ve diğer ülkelerden beklentimiz şu: Bu işgalci devlete, bu suçlardan artık vazgeçmesini söylesinler. Aksi takdirde, bölgedeki hiçbir ülke güvende olmayacak ve bu durum, Amerikalıların ve Avrupalıların çıkarlarına da zarar verecek."

Pezeşkiyan, bölgenin istikrarını korumanın önemine vurgu yaparken, İsrail'e yönelik daha sert önlemler alma konusunda uyarılarda bulundu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.