Mesud Pezeşkiyan: "İsrail'in Beyrut'taki saldırıları savaş suçudur"

Pezeşkiyan, İsrail'in Beyrut'a düzenlediği saldırıları kınadı. "İran, bu Siyonist suçun takipçisi olacak ve Lübnan halkıyla direniş cephesinin yanında duracaktır," dedi.

Mesud Pezeşkiyan, İsrail'in Beyrut'a yaptığı saldırıları kınayarak, İran'ın bu Siyonist suçun takipçisi olacağını ve Lübnan halkıyla direniş cephesinin yanında duracağını açıkladı.

Mesud Pezeşkiyan, İsrail'in Beyrut'a düzenlediği saldırılar sonrası bir yazılı açıklama yaptı. Saldırıları kınayan Pezeşkiyan, "İran, bu Siyonist suçun takipçisi olacak ve Lübnan halkı ile direniş cephesinin yanında duracaktır." ifadelerini kullandı.

Pezeşkiyan, bu saldırıların İsrail'in bölgesel ve uluslararası barışa en büyük tehdit olduğunu bir kez daha gösterdiğini vurguladı. "Beyrut'taki bu saldırılar, terör devleti olan bu rejimin gerçek yüzünü bir kez daha açığa çıkaran açık bir savaş suçudur." dedi.

Pezeşkiyan, başta İslam ülkeleri olmak üzere tüm devletlere bu saldırıları kararlılıkla kınama çağrısında bulundu ve bu durumu uluslararası toplumun "devlet terörü makinesini durdurma konusundaki çaresizliğinin göstergesi" olarak değerlendirdi. Ayrıca, İran Cumhurbaşkanı, Lübnan halkı ve hükümetine taziye dileğinde bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.