Meta, 2022’nin ikinci çeyreğine ilişkin kazançlarını açıkladı

Şirketin belirttiğine göre net gelir yüzde 36 düşüşle 6.7 milyar dolara kadar geriledi. 7 milyar dolar kar hiç de kötü değil ancak yine de şirkete yetmiyor gibi görünüyor.

 Wall Street Journal’a göre, bu Meta / Facebook tarihinde gelirlerdeki ilk düşüş. Bu yüzden sadece yüzde bir konuşuyor olmamıza rağmen, yine de dikkate değer bir düşüş söz konusu.

Reklamlardan elde edilen gelir yıldan yıla sabit kalmış görünüyor. Reality Labs (Meta Quest ve diğer metaverse ile ilgili girişimler aslında yıldan yıla yüzde 48 artarak 452 milyon dolara ulaştı. Ancak Reality Labs, bu çeyrekte 2,8 milyar dolarlık bir kayıpla, bir yıl önceki ikinci çeyreğe göre yüzde 15 daha büyük bir zarar açıkladı. Şirket, Reality Labs gelirinin üçüncü çeyrekte daha düşük olmasını beklediğini söyledi.

Haziran ayında Meta, uygulama ailesinde (Facebook, Instagram, WhatsApp ve Messenger’ı içeren) günlük 2,88 milyar aktif kullanıcıya ulaştığını duyurdu. Her iki tarafta da de bir yıl öncesine göre yüzde 4 artışla 3,65 milyar aylık aktif kullanıcıya sahip olduğu söylendi. Facebook’a özgü büyüme daha küçük kaldı, ortalama günlük ve aylık kullanıcılar sırasıyla yalnızca yüzde üç ve yüzde bir arttı.

Bugünkü basın bülteninde, biraz sıra dışı bir liderlik değişikliği duyurusu da yer alıyor. 1 Kasım itibariyle şirket, şu anda Meta’nın Finanstan Sorumlu Başkanı olan ilk Strateji Başkanı David Wehner’i ağırlayacak. Bu değişiklik yürürlüğe girdiğinde Finans Başkan Yardımcısı Susan Li, CFO pozisyonuna terfi edecek. STK olarak Wehner, mevcut rolüne kıyasla muhtemelen daha geniş bir sorumluluk kapsamı olan “şirketin stratejisini ve kurumsal gelişimini denetleyecek”.

Hyundai ve Kia, Ay robotları hazırlıyor

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır açıkladı: Batarya ham madde üretimine teşvik geliyor!
Numara taşıma sayısı 180 milyonu geçti!
Artık hava durumunu insanlar değil yapay zeka tahmin edecek!
Tesla'nın insansı robotu, fabrikada görev almaya başladı ve ürünleri yerleştirip kutuları taşıyor
Yerli yapay zeka yazılımı: Rahim değerlendirilip, gebelik elde edilebiliniyor