Meta, Apple Vision Pro'ya Rakip Olacak Projesini Rafa Kaldırdı

Meta, Apple Vision Pro ile rekabet etmesi beklenen karma gerçeklik gözlüğü La Jolla'nın geliştirilmesini iptal etti. Şirketin uzun zamandır üzerinde çalıştığı ve büyük umutlar bağladığı bu proje, yüksek maliyetler nedeniyle rafa kaldırıldı.

Meta, Apple Vision Pro ile rekabet etmesi amacıyla uzun zamandır üzerinde çalışılan karma gerçeklik gözlüğü projesini iptal etti.

La Jolla adı verilen bu gözlük, 2027'de piyasaya sürülmek üzere planlanmıştı. Ancak CEO Mark Zuckerberg'in de katıldığı bir ürün inceleme toplantısının ardından Reality Labs ekibine, proje üzerinde çalışmalarını durdurmaları talimatı verdiği bildirildi.

Bu karma gerçeklik gözlüğü, ultra net mikro OLED ekranları sayesinde Quest 3'ten çok daha üstün özelliklere sahip olacaktı ve Apple Vision Pro'da kullanılan teknolojiyle benzer niteliklerde olduğu iddia ediliyordu.

Ancak, Meta'nın projeyi durdurma kararı almasının arkasında, yüksek maliyetlerin olduğu belirtildi. Şirket, cihazın fiyatını 1.000 doların altında tutmayı hedefliyordu, ancak bu mikro OLED paneller, Meta'nın uygun fiyatlı karma gerçeklik gözlüğü planlarını suya düşürdü.

GELECEK İÇIN DAHA FAZLA KARMA GERÇEKLIK GÖZLÜĞÜ PLANI MEVCUT

Buna rağmen Meta'nın, yakın gelecekte daha fazla kulaklık ve karma gerçeklik teknolojisi geliştirmeye yönelik planları bulunuyor. The Verge'e göre, Ventura kod adlı daha uygun fiyatlı bir Quest gözlüğünün bu yıl içinde piyasaya çıkabileceği belirtiliyor.

Ayrıca, Meta'nın önümüzdeki ay gerçekleşecek Meta Connect etkinliğinde bazı yeni artırılmış gerçeklik (AR) gözlüklerini tanıtacağı konuşuluyor. Bunun yanı sıra, Quest 4'ün standart ve premium versiyonlarının 2026'da piyasaya sürülmesi bekleniyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.