Meta, Avrupa İçin Özel Yapay Zeka Teknolojisi Geliştiriyor

Meta, Avrupa için özel yapay zeka teknolojisi geliştiriyor. Şirket, Instagram ve Facebook'ta herkese açık içerikleri kullanarak dil modellerini eğitecek, ancak aile ve arkadaşlarla paylaşılan özel gönderileri hariç tutacak.

Meta Platforms, Avrupa için dilsel, coğrafi ve kültürel referansları yansıtan özel yapay zeka teknolojileri geliştirdiğini duyurdu. Avrupa Birliği'ndeki Instagram ve Facebook kullanıcılarının herkese açık içeriklerini kullanarak büyük dil modellerini eğitecek olan Meta, tüketici mahremiyetine saygı göstermek adına yalnızca aile ve arkadaşlarla paylaşılan özel gönderileri hariç tutuyor. Şirket, kullanıcıları yapay zekanın nasıl veri topladığını ve kullandığını konusunda bilgilendirecek.

Facebook'un sahibi Meta Platforms, Avrupa için özel olarak dilsel, coğrafi ve kültürel referansları yansıtan yapay zeka teknolojisi geliştirdiğini duyurdu.

Meta, Avrupa Birliği'ndeki kullanıcıların Instagram ve Facebook gibi platformlarda herkese açık olarak paylaştıkları içerikleri kullanarak büyük dil modellerini eğitecek.

ARKADAŞLAR VE AİLE İÇİN PAYLAŞILAN ÖZEL GÖNDERİLER HARİÇ

Meta'nın üst düzey politika yöneticisi, Eylül ayında Reuters'a verdiği bir röportajda, şirketin yeni Meta yapay zeka sanal asistanının bazı bölümlerini eğitmek için herkese açık Facebook ve Instagram gönderilerini kullandığını, ancak tüketicilerin mahremiyetine saygı göstermek için yalnızca aile ve arkadaşlarla paylaşılan özel gönderileri hariç tuttuğunu söyledi.

Şirket, geçen ay yaptığı açıklamada, Avrupa bölgesindeki ve Birleşik Krallık'taki Facebook ve Instagram kullanıcılarını, Meta'nın hizmetlerinde paylaşılan herkese açık bilgileri yapay zekayı geliştirmek ve iyileştirmek için nasıl kullandığı konusunda bilgilendirmeye başlayacağını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.