Meta dezenformasyonla mücadele için ekip kuruyor

ABD merkezli sosyal medya şirketi Meta, Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri öncesinde dezenformasyonla mücadele amacıyla uzmanlardan oluşan ekip kuruyor. İşte konuya ilişkin detaylar!

ABD merkezli sosyal medya şirketi Meta, Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde dezenformasyonla mücadele amacıyla uzmanlardan oluşan bir ekip kuracağını duyurdu. Facebook ve Instagram'ın sahibi olan Meta, Haziran ayında gerçekleşecek Avrupa Parlamentosu seçimlerinde yapay zekanın kötüye kullanılmasını önlemek ve dezenformasyonla mücadele etmek amacıyla özel bir ekip oluşturacak.

SEÇİM OPERASYON MERKEZİ DEVREYE ALINACAK

Meta'nın Avrupa Birliği İşleri Başkanı Marco Pancini, seçimlere yönelik potansiyel tehditleri tespit etmek ve önlemleri gerçek zamanlı olarak uygulamak için bir Seçim Operasyon Merkezi kuracaklarını belirtti. Pancini, şirketin istihbarat, veri bilimi, mühendislik, araştırma, içerik politikası ve hukuk ekiplerinden oluşan uzman kadrosunun, yanlış bilgilendirme, algı operasyonları ve kötü amaçlı yapay zeka kullanımına karşı mücadelede görev alacağını açıkladı.

META, AVRUPA BİRLİĞİ GENELİNDE 26 BAĞIMSIZ BİLGİ DENETLEME KURULUŞUYLA ÇALIŞIYOR

Pancini, Meta'nın şu anda Avrupa Birliği genelinde 22 dili kapsayan 26 bağımsız bilgi denetleme kuruluşuyla iş birliği yaptığını ve şirketin Bulgaristan, Fransa ve Slovakya'da üç yeni kurumla ortaklık yapacağını belirtti.

TEKNOLOJİ ŞİRKETLERİNDEN ORTAK ÇALIŞMA KARARI

Yapay zekanın, metin, resim ve video oluşturabilme yeteneğinin seçimlere olumsuz etkisi endişe yaratmıştı. Bu bağlamda Meta, Microsoft, OpenAI ve 17 farklı teknoloji şirketi, dünya çapında yapay zeka içeriği ile seçimlere müdahaleyi önlemek amacıyla ortak bir çalışma kararı almıştı.

AVRUPA PARLAMENTOSU SEÇİMLERİ 6-9 HAZİRAN'DA GERÇEKLEŞECEK

Avrupa Parlamentosu seçimleri, 6-9 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

App Store'da gösterilen uygulama ile PlayStation'ın efsane oyunları iPhone'lara geliyor!
X'te (Twitter), Engellenen Kullanıcıların Yanıt Verebilmesine İmkan Tanıyan Yeni Güncelleme
Çocukları internette güvende tutmanın yolları nelerdir?
Oyun tasarımında persona: Meğer bu yüzden oyun bağımlısı oluyormuşuz!
Huawei, yeni akıllı güneş gözlüğünü piyasaya sürmeye hazırlanıyor! Tam 11 saat pil ömrü var