Bu amaçla şirket, 2023’te toplam harcamalarının yüzde 20’sini Reality Labs’a yatırmayı planlıyor ve bunun yarısı doğrudan artırılmış gerçeklik (AR) girişimlerine gidiyor.
Meta, bu yıl metaverse projelerine milyarlar yatırdığı ve 2022’nin ilk üç çeyreği boyunca Reality Labs’tan 9,4 milyar dolarlık zarar gördüğü için eleştirildi. Bosworth, yaptığımız yatırımlarla ilgili şüpheler olduğunu kabul ediyoruz dedi.
Ancak, rotayı tersine çevirmenin “feci sonuçlara” yol açabileceğini de sözlerine ekledi. Günlük aktif Facebook kullanıcılarının (DAU’lar) tüm zamanların en yüksek seviyesinde olduğuna dikkat çekilerek, Reality Labs’e yapılan yüzde 20’lik yatırım, AR teknolojisinde “lider durumda kalmaya kendini adamış bir şirket için mantıklı” ifadelerini kullandı. Bosworth, Reality Labs para kaybederken, harcamaların Meta’nın gelecek için “temel teknoloji parçaları” geliştirmesini sağladığını söyledi. Özellikle şirket, geliştiriciler, içerik oluşturucular tarafından benimsenen karma gerçeklik ve göz ve yüz izleme özelliklerine sahip Quest Pro başlığına yöneldi.
Görünüşe göre şirket ve yatırımcılarının sabırlı olmaları gerekecek, çünkü şirketin sürükleyici AR gözlükleri vizyonu yıllarca geride kaldı. Bosworth, “Gerçek AR gözlüklerine yönelik vizyonumuz, cihazlarımızı daha ince, daha hafif, daha hızlı ve daha güçlü hale getirirken, tüm bunları çok daha az pil gücü tüketerek ve çok daha az ısı üreterek yıllarca sürdürmemizi gerektirecek” dedi.
FIFA oyunu, Dünya Kupası’nı kimin kazanacağını yine doğru bildi