Meta, NFT’lere destek sağlayacak

Meta bu yılın başlarında ülkedeki seçkin içerik oluşturuculara tokenlerini Facebook ve Instagram’da gösterme seçeneği sunmaya başladı.

Artık ABD’deki herkes, oluşturdukları ve satmakta oldukları NFT’ler veya içerik oluşturuculardan satın aldıkları bir şey olsun, koleksiyonlarını her iki platformda da sergileyebilir. Her iki sosyal medya uygulamasına da sahip olanlar, dijital koleksiyonlarını her iki uygulamadan da çapraz gönderebilir, böylece iki kez paylaşmak zorunda kalmazlar. Facebook ve Instagram kullanıcıları için artık NFT özelliği yavaş yavaş tüm bölgelere sunulacak.

Ayrıca, Instagram’da NFT koleksiyonları yayınlama özelliği artık 100 ülkedeki kullanıcılar için yayında. Sosyal ağ ilk olarak, özelliğin kullanılabilirliğini Ağustos ayında Afrika, Asya-Pasifik, Orta Doğu ve Amerika’daki ülkelere genişleteceğini duyurdu. Bu muhtemelen NFT’leri sevmeyen veya çevresel etkilerinden endişe duyan insanlar için iyi bir haber gibi gelmiyor. Ancak Meta, tasavvur ettiği metaverse’yi yaratma yolculuğunda onları platformlarının bir parçası haline getirmeye kararlı görünüyor.

Koleksiyonunu görüntüleyebilmek için kullanıcının cihazında Rainbow, Trust Wallet, Dapper, Coinbase Wallet ve MetaMask’ı içeren desteklenen bir dijital cüzdanın yüklü olması gerekli. Ardından, uygulama ayarlarında “dijital koleksiyon öğeleri” sekmesine giderek cüzdanlarını uygulamalardan birine veya her ikisine bağlamaları gerekli. Cüzdanlarını bağladıktan sonra, koleksiyonlarını Facebook veya Instagram uygulaması aracılığıyla görüntüleyebilecek ve NFT’lerini kendi özet akışlarında paylaşabilecekler.

App Store, Rusya’nın en büyük sosyal medya uygulamasını kaldırdı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

1300 TL değerindeki oyun ücretsiz! Ancak oyun Türkiye dahil 10 ülkede yasaklı: İşte sebebi
TikTok, YouTube'a rakip olma yolunda: Test süreci başladı
iOS 17.5 Güncellemesiyle Ortaya Çıkan Sorun: Eskiden Silinen Fotoğraflar Geri Mi Dönüyor?
Yapay Zeka Devrimi: ChatGPT-4o'nun Etkisi ve Tartışmalar
NASA Keşfi: WASP-193b Ötegezegeni 'Pamuk Şeker' Gibi Hafif ve Kabarık