Meta şirketine dava açtı

2020’de bir arabadan ateş edilerek öldürülen federal güvenlik görevlisi Dave Patrick Underwood’un hayatta kalan kız kardeşi, Facebook’un ana kuruluşu Meta şirketine dava açtı.

Underwood, Mayıs 2020’de Kaliforniya, Oakland’da bir federal binanın önünde vuruldu. Davada suçlanan iki adam daha sonra, Facebook’un Haziran 2020’de platformundan yasakladığı hükümet karşıtı hareketle bağlantılıydı. Grubun “sivillere, kolluk kuvvetlerine ve hükümet yetkililerine ve kurumlarına karşı şiddeti aktif olarak teşvik etme” geçmişi mevcut. Davaya göre, “Ateş etme rastgele bir şiddet eylemi değil”. Davada şuçlanan iki adam Meta platformuna bağlı Facebook üzerinden aşırıcı gruplara üyeymiş.

Dava, söz konusu iki suçlunun, Facebook’un tavsiyeleri olmasaydı, normal hayatta asla tanışamayacaklarını söylüyor. Meta’nın bir sözcüsü The New York Times’a yaptığı açıklamada, “iddiaların yasal dayanağı olmadığını” söyledi ve şirketin “tehlikeli toplumsal hareketleri” yasaklama çalışmalarına işaret etti.

Facebook’un dünya çapında şiddeti teşvik etmedeki rolü hakkında sorular gündeme geldi. Meta ayrıca yakın zamanda bir grup mülteci tarafından Facebook’un ülkede bir soykırımı kışkırtan nefret söylemini artırmadaki rolü nedeniyle dava edildi.

Underwood’un kız kardeşini temsil eden Ted Leopold, ABC’ye yaptığı açıklamada, Haugen’in Facebook hakkındaki açıklamalarına atıfta bulundu. Leopold, “Facebook’un davranışının dünya çapında aşırılıkçılığın artmasına ve Memur Underwood’un öldürülmesi de dahil olmak üzere gerçek dünyadaki şiddet eylemlerine yol açtığına inanıyoruz ve bunu gösterme niyetindeyiz” dedi.

Google, Windows ve Android entegrasyonunu geliştirmek için çalışıyor

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

İkinci el telefonda dünyadaki 1 trilyon dolarlık pazara açılacağız!
Altyapı bulut hizmetleri 300 milyar dolara koşuyor!
WhatsApp kullanıcıları bu değişikliklere isyan edecekler! Yine yeni bir değişiklik geliyor
Apple'ın yeni ürünleri, 7 Mayıs'ta tanıtılacak: İşte beklenenler!
Whatsapp'a Dev Yenilik: Etkinlik Planlama Özelliği Geliyor!