Meta, Texas'taki biyometrik veri davasında 1,4 milyar dolar ödeme kararı geldi

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta'da son dakika haberi! Yüz tanıma teknolojisini kullanarak biyometrik verileri izinsiz olarak toplamakla suçlandığı Texas'taki davada 1,4 milyar dolar ödemeyi kabul ettiği bildirildi.

Teksas Başsavcısı Ken Paxton'dan yapılan açıklamada Meta, "şirketin milyonlarca Teksaslının biyometrik verilerinin izinsiz toplanmasını ve kullanılmasını önlemek için" 1,4 milyar dolarlık bir anlaşmayı kabul etti.

Duyuruda, bunun Teksas'ın "Biyometrik Bilgi Toplama veya Kullanma" davasındaki ilk ve tek karara bağlanan dava olduğu ve Teksaslıların gizlilik haklarını ihlal eden tüm şirketlere bir uyarı niteliği taşıdığı belirtildi.
Duyuruda, Meta'nin 2011 yılında "Etiket Önerileri" adlı bir özelliği tanıttığı hatırlatılarak, nasıl çalıştığı açıklanmadan özelliğin artık tüm Teksaslılara açık olduğu belirtildi.
Duyuruda, Meta'nın 10 yılı aşkın bir süredir Facebook'ta yayınlanan neredeyse tüm fotoğraflarda yüz tanıma yazılımı kullandığı ve insanların yüzlerinin geometrisini yakaladığı belirtildi.

Teksas Başsavcısı Paxton, Şubat 2022'de Meta'ya, milyonlarca Teksaslının biyometrik verilerini rızaları olmadan yasa dışı olarak topladığı iddiasıyla dava açtı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.