Meta, yeni bir mesajlaşma uygulamasını kopyalamaya odaklandı

Mark Zuckerberg, uygulamaya tek yönlü mesajlaşma getiren yeni bir Instagram özelliği olan “yayın kanallarını” tanıttı.

Şirket, özelliği bir avuç içerik oluşturucuyla test ediyor ve Telegram benzeri işlevselliği Facebook ve Messenger’a da getirmeyi planlıyor. Yayın kanalları, içerik oluşturucuların, Telegram’daki kanallara çok benzer şekilde, takipçilerinin gelen kutularına güncellemeleri yayınlamasına olanak tanıyacak.

Kanallara katılanlar mesajlara tepki verebiliyor ve anketlerde oy kullanabiliyor ancak doğrudan sohbete katılamıyor. Mark Zuckerberg,  bu alanı “Meta’da inşa ettiğimiz tüm ürünler ve teknolojilerle ilgili haberleri ve güncellemeleri paylaşmak” için kullanacağını paylaştı. İçerik oluşturucular, metin güncellemelerine ek olarak ses klipleri, fotoğraflar ve diğer içerikleri de paylaşabilir.

Şimdilik, yalnızca Zuckerberg ve yaklaşık bir düzine diğer içerik oluşturucunun bu özelliğe erişimi var gibi görünüyor. İlk grup, snowboardcu Chloe Kim, Jiu-Jitsu dövüşçüsü Mackenzie Dern ve meme hesabı Tank Sinatra’yı içeriyor. Şirket, özelliği kullanmakla ilgilenen diğer kişilerin erken erişim için değerlendirilmek üzere kaydolabileceğini söylüyor. Meta, kanalları bir “test” olarak tanımlasa da, şirket bu özelliğe oldukça yatırım yapıyor gibi görünüyor. Sohbete başka bir içerik oluşturucu ekleme ve AMA yürütme yeteneği dahil olmak üzere ek özellikler üzerinde çalışılıyor. Meta ayrıca Facebook ve Messenger’daki kanalları “önümüzdeki aylarda” test etmeye başlamayı planlıyor.

PlayStation Plus abonelerine Horizon Forbidden West sürprizi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Apple’ın gelirleri azaldı: iPhone satışları yüzde 10 düştü!
Spam e-postalar toplam trafiğin yarısına yakın!
Google Fotoğraflar’dan efsane özellik: İstediğiniz yüzleri engelleyebilirsiniz!
Güneş'in bu halini daha önce hiç görmediniz!: İşte Güneş'in büyüleyici görüntüleri!
Para sayma makinesi nasıl çalışır?: İşte detaylar