Metabolizmayı Hızlandıran Besinler

METABOLİZMAYI HIZLANDIRAN BESİNLERMetabolizma hızımız aslında delikanlı kelimesinin köklerinde gizli. Kanı deli akan zatı muhterem gencimizin metabolizma hızına yetişilmez… o kan deli deli akar, yer içer koşar…

METABOLİZMAYI HIZLANDIRAN YİYECEKLER VE İÇECEKLER

Metabolizma hızımız aslında delikanlı kelimesinin köklerinde gizli. Kanı deli akan zatı muhterem gencimizin metabolizma hızına yetişilmez… o kan deli deli akar, yer içer koşar…

İlerleyen yaşla beraber vites düşürür vücut, alışkanlıklarımızı değiştiremezsek, yavaşlayan metabolizma, kilo ve beraberinde pek çok hastalık ile kapımıza dayanır.

Metabolizmamızı eski haline döndüremesek de, uzmanların önerdiği besinler ile metabolizmayı hızlandırmak mümkün. Bu besinlerden bazıları şöyle….

 

Yeşil çay

Her gün bir bardak içilen yeşil çay, hem metabolizmayı hızlandırıyor, hem de vücudun savunma sistemini destekleyip pek çok hastalıkla savaşmasına destek oluyor

 

Brokoli

Metabolizmayı hızlandırmasının yanında, C, K ve A vitaminleri açısından zengin olan brokoli, antioksidan ve folik asit deposu aynı zamanda…. Aynı zamanda mükemmel bir detox yiyeceği… Salatasını yiyemiyorsanız, çorbasını, çorbasını içemiyorsanız püresini deneyin. Seveceğiniz bir versiyonunu mutlaka bulacaksınız.

 

Kahve

Kahve hem geleneksel hem de modern hayatımızın önemli bir parçası. Metabolzimayı hızlandırmanın yanında ağrı kesici etkiye de sahip. Sabah kalkınca eve yayılan kahve kokusunun bize verdiği huzur ise paha biçilemez…

 

Omega-3 ve yağ asitleri

Omega-3’ün en çok bulunduğu besinler balık ve sert kabuklu yemişler. Bu besinler metabolizmayı yavaşlatan leptin hormonunun salgılanmasının azalmasını sağlayarak metabolizma hızına destek veriyor. Özellikle somon tüketmek, omega-3 ihtiyacınızın karşılanmasına ciddi şekilde destek olacaktır.

 

Ananas

Bu tropikal meyvedeki bromelain adlı protein, hem sindirimi kolaylaştırır, hem metabolizmayı hızlandırır. Aynı zamanda ananas ödem atılmasına da destek olur.

 

Tarçın

Metabolik hızı arttıran tarçın, doğal bir kilo verme baharatıdır. İnsülinin de dengelenmesinde faydalıdır. Eğer tarçını beraber tüketeceğiniz bir besininiz yoksa, bir çubuk tarçını suyunuzun içine koyabilirsiniz.

 

Zeliha Solakoğlu

zelihasolakoglu@gmail.com

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Hayat Bilgisi dizisinde Didem'di! Yeliz Doğramacılar'ı gören tanıyamadı: "Kendine yazık etmiş "
Kıvanç Tatlıtuğ'dan 'Çağatay Ulusoy' açıklaması geldi!
Kocasına Tasma Takıp Gezdirdi! Alışveriş Ortasında Skandal Görüntü!
Gelin Damada Öyle Bir Şov Yaptı Ki! Resmen Dansöz Oldu!
Görsel Kişilik Testi: Kendine Güven mi, Endişe mi?