Meta'da Skandal! Yemek Çeklerini Ev Eşyaları İçin Kullanan Çalışanlar Kovuldu!

Meta, 24 çalışanını, şirket tarafından sağlanan 25 dolarlık yemek çeklerini kişisel alışverişlerinde kullandıkları gerekçesiyle işten çıkardı. Haberin detayları...

Meta, 24 çalışanını, 25 dolarlık yemek çeklerini amaç dışı kullandıkları gerekçesiyle işten çıkardı. Los Angeles’taki bu çalışanların, yemek çeklerini şarap kadehi, çamaşır deterjanı ve diğer ev eşyaları almak için kullandığı iddia edildi. İşten çıkarılanlar arasında yer alan bir çalışan, yemek çekiyle diş macunu ve eczaneden çay aldığını itiraf etti.

400 BİN DOLARLIK MAAŞ VE 25 DOLARLIK YEMEK ÇEKİ


Yıllık 400 bin dolar maaş aldığı bilinen bir çalışanın, yemek çeklerini neden bu şekilde kullandığı konusundaki açıklamaları dikkat çekti. Anonim bir platformda yaptığı açıklamada, "Eşim yemek yapıyorsa ya da dışarıda yemek yiyorsam, yemek çekini boşa harcamak istemedim" ifadelerini kullanan çalışan, bu davranışının işten çıkarılmasına neden olacağını beklemediğini belirtti.

RESMİ AÇIKLAMA BEKLENİYOR


Meta, bu işten çıkarmalarla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı. Ancak şirket, yeniden yapılanma sürecinde bazı ekiplerin stratejik hedeflere uygun hale getirileceğini ve bazı çalışanların yeni görevlere yönlendirileceğini duyurdu. İşten çıkarılan çalışanlar arasında, yüksek maaşlı kişiler de bulunuyor olması, olayın yankılarını daha da büyüttü.

ŞİRKETİN YENİDEN YAPILANMA SÜRECİ


Meta, işten çıkarmaların nedenini resmi olarak açıklamamış olsa da, bu olay şirketin devam eden yeniden yapılanma süreciyle ilişkilendiriliyor. Şirket, küresel ekonomideki durgunluk ve stratejik hedeflerdeki değişiklikler nedeniyle operasyonlarını optimize etme çabasında.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.