Metal işçileri: Bu mevta çok çalıştı, açlıktan öldü

Türk Metal Sendikası üyesi işçiler, Adapazarı Demokrasi Meydanı’nda toplanarak Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’nın zam teklifini protesto etti. Cumhuriyet’in haberine göre, işçiler ellerinde, “MESS şaşırma sabrımızı...

Türk Metal Sendikası üyesi işçiler, Adapazarı Demokrasi Meydanı’nda toplanarak Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’nın zam teklifini protesto etti. Cumhuriyet’in haberine göre, işçiler ellerinde, “MESS şaşırma sabrımızı taşırma'' sloganları atarken, üzerinde “Bu mevta çok çalıştı, açlıktan öldü'' yazılı tabut başında gıyabi cenaze namazı kıldı.

'ÜRETTİ, KAZANDIRDI AMA KENDİ KAZANAMADAN MEVTA OLDU'
Türk Metal Sendikası Sakarya Şube Başkanı Olcay Meriç, metal işçisinin açlığa terk edildiğini belirterek şunları söyledi; "Bugün burada MESS tarafından açlığa mahkum edilen bir metal emekçisinin cenaze töreni için toplandık. Şimdi size, ''Merhumu nasıl bilirdiniz?’ diye sorsam, ''İşinin ustasıydı, ailesinden, ülkesinden ve emeğinden başka derdi yoktu’ dersiniz. ''İş yerini evi, işini namusu bilirdi’ dersiniz. ''Üretti, kazandırdı ama maalesef kendi kazanamadan mevta oldu’ dersiniz. Bu onurlu metal emekçisini toprağa vereceğiz. O kalp krizinden, kanserden, ya da trafik kazasında ölmedi. Neden öldü biliyor musunuz? Açlıktan öldü. MESS tarafından açlığa terk edildi."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Sosyal Medya Fenomeni Dilan Polat'ın Tahliye Talebi: Sağlık Raporu Bekleniyor
Arka Sokaklar'da Mesut ve Hüsnü Çoban Buluşması Ekrana Kilitledi!
TBMM, Fahiş Fiyatlarla Mücadele ve Uluslararası Anlaşmaları Ele Alıyor
Türkiye Genelinde Bulutlu Hava: 18 İl için Sarı Kodlu Uyarı!
İstanbul'daki 1 Mayıs Gösterilerinde 65 Şüpheliden 38'i Tutuklandı