Metalde sözleşmeler tıkandı: İşçiler 2 Şubat'ta greve gidiyor

Metal sektöründe işçi sendikaları ile patron sendikası Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasındaki tıoplu iş sözleşmesi görüşmeleri tıkandı. Sektörde grev tarihi belli oldu. 'BİRLEŞİK METAL İŞ: 1 ŞUBAT'TAN...

Metal sektöründe işçi sendikaları ile patron sendikası Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasındaki tıoplu iş sözleşmesi görüşmeleri tıkandı. Sektörde grev tarihi belli oldu. 

'BİRLEŞİK METAL İŞ: 1 ŞUBAT'TAN İTİBAREN'
Birleşik Metal İş Sendikası üyesi işçileri de Şubat'ta greve çıkacaklarını duyurdular. 1 Şubat'tan itibaren greve çıkacaklarını söyleyen işçiler, "Müzakere edebilmek mümkün değil. Bu nedenle işçiler en güçlü silahları olan grev hakkını kullanacak" dediler. 

TÜRK METAL DE GREV DEDİ 
Türk Metal Sendikası, metal patronlarının üç yıllık sözleşme ve yüzde 6,4 zam dayatmasına karşı 2 Şubat’ta greve çıkacaklarını duyurdu. Grev komitelerinin hemen kurulmasını isteyen işçiler, olası bir grev yasağı getirilmesi halinde cam ve EMİS sözleşmesinde olduğu gibi fiili mücadelenin devam ettirilmesini talep ettiler. 

MESS NE TEKLİF ETTİ?
Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ise yaptığı açıklama ile 3 yıllık sözleşmenin kırmızı çizgileri olduğunu söyledi ve yüzde 3,2 zam teklifinde bulundu. Sendikalarla yaptığı görüşmede yüzde 38 zam talebine karşı teklifini 3,2'den 6,4'e yükseltti. İşçiler bu durumu öfkeyle karşılamış ve grev çağrısı yapmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Kaçak tarikat yurdunda şok edici koşullar! Çocuklar hijyenik olmayan ortamda yaşıyor
Emekliler İçin Müjdeler Bitmiyor! Bu Hizmet Tamamen Ücretsiz!
Borsa, Altın ve Dolar 23 Yıl Sonra Bir İlk Yaşayabilir: Alarm Zilleri Çalıyor!
Ukrayna'dan yola çıktı Türkiye'ye gelecek: İliklerimize kadar donacağız!
Öğrencilerden sonra emeklilere de sunuldu! Bundan böyle onlar da indirimli alabilecek!