Meteoroloji alarm verdi: O bölgelere sağanak yağış geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günlük raporuna göre, ülke genelinde yoğun bulutlarla birlikte sağanak yağışlar bekleniyor ve çığ tehlikesine karşı Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da tedbirli olunması gerekiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, günlük hava durumu raporunu yayınladı. Ülke genelinde parçalı, bazı bölgelerde yoğun bulutlarla birlikte gök gürültülü sağanak yağışların beklenildiği bildiriliyor. Tahminlere göre, Marmara'nın güney ve doğusu, (Eskişehir hariç) İç Anadolu, Batı ve (Ordu hariç) Orta Karadeniz, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi, Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile Adana'nın batısı, Mersin'in doğusu çevrelerinde yağmur ve sağanak yağışlar görülecek. Ayrıca, doğu kesimlerde pus ve bazı yerlerde sis oluşması bekleniyor.

HAVA SICAKLIKLARI AZALIYOR

Hava sıcaklıklarının iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı ancak yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın çoğunlukla güneyli yönlerden eseceği, ancak Trakya ve yurdun güneydoğu kesimlerinde kuzeyli yönlere dönerek hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

ÇIĞ TEHLİKESİNE KARŞI DİKKAT!

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunduğundan, bu bölgelerde bulunanların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. Özellikle kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesine karşı önlem alınması önemlidir.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

3 MART 2024 PAZAR GÜNÜ

4 MART 2024 PAZARTESİ GÜNÜ

5 MART 2024 SALI GÜNÜ

6 MART 2024 ÇARŞAMBA GÜNÜ

7 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Dursun Özbek’ten Ali Koç’a büyük çağrı! Delikanlıysan gel!
Serdar Ortaç: "Kızlarda ayrılık acısı bir ay sürer"!
Derbi kavgası neredeyse tüm Türkiye'ye yayıldı: Yaralılar var!
Kayseri, ünlü peyniri artık yerli olarak üreterek İtalya'ya rakip olacak!
20 Mayıs 2024 Resmi Gazete kararları