Meteoroloji arka arkaya uyardı: Bu şehirlerde yaşayanlar dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yeni bir hava durumu raporu yayımlandı. Raporda, birçok kent için sağanak yağış uyarısında bulunuldu. Özellikle bazı bölgelerde yerel olarak kuvvetli sağanakların etkili olabileceği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayımladığı yeni hava durumu raporuna göre, bazı bölgelerde sağanak yağışlar etkili olacak.

Bölgelere göre hava durumu:

Doğu Anadolu, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinde hava parçalı bulutlu, bazı yerlerde ise çok bulutlu olacak. Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun doğusu, Giresun, Artvin çevreleri ve Trabzon ile Rize'nin iç kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise hava genellikle açık ve az bulutlu olacak. Muş çevresi ve Ağrı'nın güneyinde yağışların kuvvetli olması tahmin ediliyor.

Sıcaklıklar: İç ve kuzey bölgelerde hava sıcaklıkları 2 ila 4 derece yükselirken, Ege'de 3 ila 5 derece düşüş görülecek. Diğer bölgelerde sıcaklıkta büyük bir değişiklik beklenmiyor.

Rüzgar: Güney ve batı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Kuvvetli Yağış Uyarısı: Muş ve Ağrı'nın güneyinde kuvvetli yağışlar bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu ve güçlü rüzgar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.