Meteoroloji çiftçilere uyarıda bulundu: Yarından cumartesiye kadar devam edecek zirai don tehlikesi

Ülke genelinde etkili olan soğuk havanın ardından meteorolojiden çiftçilere yönelik bir uyarı geldi. İller tek tek sayılarak yapılan uyarıya göre, yarından itibaren başlayacak ve cumartesi gününe kadar devam edecek olan soğuk hava dikkate alınmalı.

Meteoroloji'nin uyarısına göre, ülkenin iç ve batı kesimlerinde sıcaklıkların düşmesi öngörülüyor. Karabük, Bolu, Çankırı, Düzce ve Denizli için zirai don uyarısı yapıldı. Ayrıca, Eskişehir'e yönelik bir uyarı da Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü tarafından yapıldı.

METEOROLOJİ ZİRAİ DON UYARISI VERDİ

Meteoroloji’den yapılan uyarıda "Ülkemizin iç ve batı bölgelerinde bu gece (Salı) saatlerinden itibaren sıcaklıkların düşmesine bağlı olarak; Çarşamba (20.03.2024) sabah saatlerinde Bolu, Çankırı ve Karabük çevrelerinde hafif. Perşembe günü (21.03.2024) Kırıkkale, Bolu, Çankırı, Karabük ve Düzce’nin iç kesimlerinde hafif, yüksek kesimlerinde orta kuvvette. Cuma günü (22.03.2024) Kırıkkale, Bolu, Çankırı ve Karabük çevrelerinde orta kuvvette. Cumartesi günü (23.03.2024) Kırıkkale, Bolu, Çankırı ve Karabük çevrelerinde orta kuvvette, yer yer güçlü zirai don hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta zirai faaliyetlerde bulunan çiftçiler olmak üzere ilgililer ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir," sözleri söylendi.

ESKİŞEHİR’E ZİRAİ DON UYARISI

Yaklaşan günlerde Eskişehir genelinde zirai don riskinin olabileceği duyuruldu. Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan hava tahmin raporuna göre, perşembe günü akşam saatlerinden itibaren hava sıcaklıklarının düşmesiyle zirai don riski artacak. Bu etkinin 3 gün boyunca devam etmesi bekleniyor. Çiftçilerin olumsuz etkilenmemesi için dikkatli olmaları ve gerekli tedbirleri almaları önemle vurgulandı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Şeyma Subaşı Sabancılara Gelin mi Gidiyor? Flaş gelişme yaşandı!
Kızılcık Şerbeti dizisinde başrol değişikliği yaşanacak mı?
Demet Akalın'dan Yıllar Sonra Düet Sürprizi Geldi!
Gökhan Özen Cinsel Hayat İtirafıyla Şaşırttı!
İstismara uğrayan çocuğa sanık avukatından 'etek boyu' sorusu