Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Uyarı: Güçlü Yağışlar Yolda!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Türkiye’nin farklı bölgeleri için uyarıda bulundu. Bugün, Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz ve Tekirdağ çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı öngörülüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Türkiye’nin farklı bölgeleri için uyarıda bulundu. Bugün, Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz ve Tekirdağ çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı öngörülüyor. MGM, özellikle bu bölgelerde yağışların güçlü olabileceği ve vatandaşların olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

SICAKLIKLARDA DEĞİŞİKLİK BEKLENİYOR

Hava sıcaklıklarının Marmara bölgesinde 3 ila 5 derece düşmesi beklenirken, kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor. Diğer bölgelerde ise hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı ifade ediliyor.

SOĞUK HAVA DALGASI YOLDA

Öte yandan, Avrupa’daki meteoroloji platformu WXCharts, 25 Ekim itibarıyla Avrupa’yı etkisi altına alacak soğuk hava dalgasının Türkiye’nin bazı bölgelerinde de hissedileceğini açıkladı. Özellikle doğu illerinde sıcaklıkların sıfırın altına düşmesi ve bazı yerlerde eksi 11 dereceye kadar gerilemesi bekleniyor. Bu durum, bölgede soğuk hava şartlarının etkisini artırarak kış hazırlıklarını zorunlu kılabilir.

DİKKAT VE TEDBİR ŞART

MGM, yerel bazda beklenen bu güçlü yağışların olumsuz sonuçlar doğurabileceği konusunda uyararak, vatandaşların bu koşullara hazırlıklı olmalarını tavsiye ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.