Meteoroloji o iller için kuvvetli yağış uyarısında bulundu

Diyarbakır Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü, 9 Nisan'da Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak illerinde kuvvetli yağış uyarısı yaparak vatandaşların tedbirli olmalarını önerdi. Uyarıda, sel, su baskını, ulaşımda aksamalara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

Diyarbakır Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü, 6 il için önemli bir hava uyarısı yayınladı. Yapılan açıklamaya göre, 9 Nisan 2024 Salı günü öğleden sonra başlayarak, Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak'ta kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor.

Bu yağışların yerel olarak şiddetli olabileceği ve gök gürültülü sağanaklar şeklinde gerçekleşebileceği belirtildi. Özellikle gece saatlerine kadar devam edecek yağışların, Şırnak'ta Çarşamba günü öğle saatlerine kadar etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji Müdürlüğü, bu kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, kuvvetli rüzgar, dolu ve kar erimeleri gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olmalarını ve gerekli tedbirleri almalarını tavsiye etti. Özellikle yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riskinin de bulunduğu vurgulandı. Çığ tehlikesine karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Hafta sonu planı yapanlara Meteoroloji uyarısı
Ümit Erdim ile Seda Erdim ayrıldı! Resmen boşandılar!
Zuhal Topal'ın kızını paylaştı ortalık yıkıldı!
Çağla Şıkel'in Ayakları Gündem Olmuştu!
Ultra Soğuk Kırmızı Cücenin Etrafında Dönen Speculoos-3b: Sıra Dışı Bir Dünya Keşfedildi