Meteoroloji son dakika duyurusu yaptı: 17 ile saat verildi! Sağanak yağışlar yaklaşıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, güncellediği hava durumu tahmin raporunda 17 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. Bu iller Afyonkarahisar, Antalya, Artvin, Burdur, Çankırı, Çorum, Denizli, Erzurum, Gümüşhane, Isparta, Kars, Kastamonu, Konya, Rize, Bayburt, Ardahan ve Karabük olarak belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, güncellediği hava durumu tahmin raporunda 17 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. Bu iller Afyonkarahisar, Antalya, Artvin, Burdur, Çankırı, Çorum, Denizli, Erzurum, Gümüşhane, Isparta, Kars, Kastamonu, Konya, Rize, Bayburt, Ardahan ve Karabük olarak belirtildi. Özellikle bugün öğle saatlerinden sonra Erzurum, Kars, Ardahan, Bayburt, Gümüşhane’nin güney ve doğusu ile Rize ve Artvin illerinin iç ve yüksek kesimlerinde yerel olarak güçlü (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Meteoroloji, sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında güçlü rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini vurguladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, bugün öğle saatlerinden sonra Batı Karadeniz'de gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bu yağışların Kastamonu, Karabük, Çankırı ve Çorum'un batısında yerel olarak güçlü olması öngörülüyor. Sağanak yağışların bu bölgelerde saat 13.00 ile saat 20.00 arasında etkili olması tahmin ediliyor.

Ayrıca güneybatı kesimlerde de önlem alınması gereken durumlar var. Öğleden sonra Antalya'nın iç kesimleri, Isparta, Burdur çevreleri ile Denizli'nin doğu, Afyonkarahisar'ın ve Konya'nın batı ilçelerinde gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Bu bölgelerde de yağışların yerel olarak güçlü olabileceği ve ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, güçlü rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği uyarısında bulunuldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.