Meteoroloji uyardı: Çığ tehlikesi ve toz taşınımı tehlikesine dikkat!

Meteoroloji raporuna göre, ülkemiz genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, bazı bölgelerde yağmur ve kar yağışı olabileceği uyarısı yapıldı. Özellikle Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi bulunurken, Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı bekleniyor.

SICAKLIKLAR VE YAĞIŞ TAHMİNLERİ

Geçtiğimiz yaz, ülkemiz son yılların en sıcak günlerini yaşadı ve kış mevsiminde de olağanüstü sıcaklarla karşılaşıldı. Şubat ayının son günlerinde ise mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları dikkat çekti. Ancak, son günlerde hava durumu belirsizliğiyle ilerlerken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü 17 Mart Pazar günü için hava tahmin raporlarını paylaştı.

TAHMİNLERE GÖRE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu olacağı belirtiliyor. Yağmur ve sağanak yağışın, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu (Van hariç), Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Kastamonu ve Sinop çevreleri ile Antalya’nın batı kıyıları ve Akdeniz’in Toroslar kesiminde etkili olması bekleniyor. Güneydoğu Anadolu’da ise toz taşınımı öngörülüyor.

UYARILAR VE TEHLİKELER

Meteorolojik raporda, çığ tehlikesi ve toz taşınımı gibi risklere dikkat çekiliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunurken, Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı bekleniyor. Ayrıca, gece ve sabah saatlerinde Marmara ve İç Ege bölgelerinde yer yer pus ve sis, doğu kesimlerde buzlanma ve don olayları görülebileceği belirtiliyor.

BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU

Raporda, farklı bölgelerdeki hava durumu tahminlerine de yer veriliyor. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin hava durumlarına ilişkin detaylı bilgiler sunuluyor. Özellikle, her bölgedeki sıcaklık aralıkları, bulutluluk durumu ve yağış tahminleri raporda detaylı bir şekilde açıklanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

İnci Taneler'i Kadrosuna Bomba İki Transfer!
Ümit Özdağ Fatih Portakal'a ateş püskürdü: "Adresinizi verirseniz size gözlük ve kulaklık yollarım"
Yasmin Erbil Sevgilisi Yiğit Poyraz'ın Kucağında Çıktı!
Haluk Levent'ten İsrail'e Sert Tepki: 'Çocukların Ölümünü Nasıl Savunabilirsiniz?'
Afra Saraçoğlu'nun Zor Anları! Skandal Dokunuş!